Gladiators

Είστε έτοιμοι για την πρώτη μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής;

Αναφερόμαστε φυσικά στην αποψινή αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για το ασφαλιστικό, την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της οποίας πήρε η ίδια η κυβέρνηση. Και για όσους αναρωτιέστε γιατί εν μέσω κλιμάκωσης των διαφόρων κινητοποιήσεων να θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να ανεβάσει τους τόνους, ίσως η απάντηση είναι το γνωστό “στρίβειν δια της φασαρίας”.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων δεν επιφύλαξαν καλά νέα για την κυβέρνηση, αλλά το πέρασμα μπροστά της ΝΔ θα μπορούσε να οφείλεται εν μέρει και στο “novelty effect” της εκλογής ενός νέου αρχηγού. Όμως, με την κυβέρνηση να έχει μπροστά της τόσες ακόμα δυσκολίες μέχρι να κλείσει την αξιολόγηση, το προβάδισμα αυτό δεν αποκλείεται να εδραιωθεί. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει τον κίνδυνο αυτό και εν είδει αντιπερισπασμού ετοιμάζεται να επιτεθεί σε έναν “εχθρό”, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους βουλευτές, αλλά και το ακροατήριό του στην κοινωνία.

Και ο εχθρός φυσικά είναι “όλοι όσοι ετοιμάζονται να ρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση”, πήραμε άλλωστε μια πρώτη γεύση των διαθέσεών του στην Κυριακάτικη κομματική φιέστα για την επέτειο του ενός χρόνου από την ανάληψη της εξουσίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να σηκώσει το γάντι που θα του πετάξει ο Αλέξης Τσίπρας, μένει να δούμε ποιον θα ωφελήσει τελικά το ανέβασμα αυτό των τόνων.