Η ΝΔ δεν θα στηρίξει αυτό το ασφαλιστικό

«Αυτό το ασφαλιστικό η ΝΔ δεν θα το στηρίξει ούτε για αστείο. Δεν είναι σοβαρή η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό» ξεκαθάρισε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης της ΝΔ Μάκης Βορίδης ενόψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή το απόγευμα.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν αποτελεί πρόταση που αντιμετωπίζει το πρόβλημα» και επέρριψε ευθύνες στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα capital controls λέγοντας ότι «ο λογαριασμός έχει ονοματεπώνυμο καθώς όπως προκύπτει από το mail Χαρδούβελη το Νοέμβριο του 2014 οι εταίροι δεν μας ζητούσαν τέτοια πράγματα».

Παράλληλα παρατήρησε ότι «η ΝΔ δεν γίνεται να υποστηρίξει ένα ασφαλιστικό που πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες» και έφερε ως παράδειγμα ότι σε έναν ελεύθερο επαγγελματία με τζίρο 150 χιλιάδες ευρώ του μένουν 14 χιλιάδες, και σε έναν αγρότη με τζίρο 12 χιλιάδες ευρώ του μένουν 5 χιλιάδες.

Ο βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε ότι «ασφαλώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει το απόγευμα τη δική του πρόταση που θα κινείται σε άλλη κατεύθυνση». Υπέρ της σύστασης επιτροπής διαλόγου για το ασφαλιστικό τάχθηκε από την πλευρά του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης.