Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νόμιζαν ότι τα τρακτέρ είναι προεκλογικές εξέδρες

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τα πάντα στους αγρότες, αλλά δεν σχεδίασε τίποτα. Επαναλαμβάνει λοιπόν τα λάθη του παρελθόντος, προσθέτοντας και νέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων υπουργών για το Ασφαλιστικό και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Το Ποτάμι επισημαίνει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η ταυτόχρονη επιβολή τόσο υψηλών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών στις σημερινές συνθήκες προκαλούν ασφυξία σε όσους τολμούν να παράγουν, και αποθαρρύνουν όσους θα ήθελαν να επενδύσουν στην ελληνική γη, ενώ επικρίνει την κυβέρνηση ότι αγνοεί τις αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή και αντιμετωπίζει τους αγρότες σαν μεγαλοεπιχειρηματίες.

Στρέφει τα βέλη του και στις προηγούμενες κυβερνήσεις αναφέροντας ότι ταύτισαν τις επιδοτήσεις με το αγροτικό εισόδημα, αντί να τις αξιοποιήσουν ως εργαλείο παραγωγής εισοδήματος και ανάπτυξης και δεν προχώρησαν στις βαθιές μεταρρυθμίσεις και σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής υπαίθρου. «Οι αγρότες δεν αρνούνται πλέον να συνεισφέρουν στην φορολογία και την ασφάλιση.  Όμως αυτό πρέπει να γίνει με συνυπολογισμό του κόστους και της προσωπικής εργασίας της αγροτικής οικογένειας. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαν ότι τα τρακτέρ είναι εξέδρες για τις προεκλογικές τους παραστάσεις. Οι κυβερνητικοί σπασμωδικοί σχεδιασμοί θα επιτείνουν την εξόντωση των αγροτών- δεν μας ξενίζει, η κυβέρνηση έχει προ καιρού κηρύξει πόλεμο στη δημιουργική παραγωγική Ελλάδα», τονίζει το Ποτάμι.