Κάλεσμα σε αγρότες να μην προχωρήσουν σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων

Κάλεσμα στους αγρότες να μην προχωρήσουν σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης. Συγκεκριμένα ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι “η κυβέρνηση έχει καλωσορίσει τις κινητοποιήσεις και επισημαίνει ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα και ζητά και προτάσεις και διάλογο” και πρόσθεσε ότι “οι κινητοποιήσεις είναι μέσο αγώνα. Δεν είναι αυτοσκοπός. Οι κινητοποιήσεις έχουν στόχο να λυθούν υπαρκτά πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα. Και αυτά τα ζητήματα γίνονται στα πλαίσια της δημοκρατίας με διάλογο”.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε ότι “καλά κάνουν οι αγρότες και κατεβαίνουν στο δρόμο. Καλά κάνουν και έχουν τα μπλόκα, αν εσείς τους απειλείτε περί νομιμότητας, με συγχωρείτε αλλά ο,τι έκαναν οι προηγούμενοι ακριβώς τις ίδιες απειλές εκτοξεύετε απέναντι στους αγρότες, αλλά θα το βρείτε από τους ίδιους τους αγρότες”.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega οι κ.κ. Φάμελος και Αυγενάκης είχαν αντιπαράθεση για τα θέματα των αγροτών. Ο κ. Φαμέλος ξεκαθάρισε ότι “ο διάλογος θα γίνει και με αγωνιστικά, κινητοποιήσεις, μέτρα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αλλά προφανώς δεν θα αφήσουμε το θέατρο να αντικαταστήσει την κοινωνική διαδικασία και την κινηματική. Εδώ εμείς πράγματι συζητήσαμε με τους αγρότες, υπήρξε μια μικρή ομάδα που ήθελε να κάνει μόνο θέατρο, να δημιουργήσει αντιθέσεις” ενώ από τη μεριά του ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπατήσει τον λαό και ιδιαίτερα τους αγροτοκτηνοτρόφους.