«Γκρίζος καπνός» για τη σύνθεση του ΕΣΡ - Νομοθετική παρέμβαση προανήγγειλε ο Ν.Παππάς

Νομοθετική παρέμβαση πριν από την πρώτη αξιολόγηση ώστε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, προανήγγειλε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.  Σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός, διαχωρίζονται οι δύο διαδικασίες, δηλαδή η συγκρότηση του ΕΣΡ και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ώστε να προχωρήσει κανονικά ο διαγωνισμός. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η νομοθετική ρύθμιση θα αφορά στην αφαίρεση της αρμοδιότητας της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΕΣΡ και τη μεταβίβασή της στο υπουργικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, λίγο νωρίτερα, είχε αποβεί άκαρπη. Η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5), δηλαδή 18 ψήφους.

Υπέρ της προτεινόμενης σύνθεσης ψήφισαν οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ , ενώ καταψήφισαν οι 7 βουλευτές της ΝΔ, της ΧΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Ένωσης Κεντρώων. Απουσίαζε από την ψηφοφορία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.  Παρών ψήφισαν οι 3 βουλευτές από Ποτάμι και ΚΚΕ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι τα προτεινόμενα πρόσωπα δεν εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία του θεσμού και αντέδρασαν για τις υπεραρμοδιότητες Παππά, για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε να αποκαλύψει το σχέδιο του στην συνεδρίαση και μετά το τέλος της, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι θα δοθούν 4 άδειες σε κανάλια ποικίλης ύλης και κάποιες άλλες για θεματικά κανάλια.Πηγές: skai.gr, naftemporiki.gr