Ο Βαρβιτσιώτης «φεύγει», ο Παπαμιμίκος «μένει»...μέχρι το συνέδριο

Στη θέση του έως το τέλος της θητείας του που συμπίπτει με τη διενέργεια του τακτικού συνεδρίου παραμένει ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος όπως αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κ. Μητσοτάκη για τα τρέχοντα θέματα του κόμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ σκοπεύει να συγκαλέσει σύντομα έκτακτο συνέδριο του κόμματος και ως πιθανότερη ημερομηνία ακούγεται το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου.

Αντίθετα, όπως σημειώνει το in.gr, την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ υπέβαλε ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, το έκανε για να διευκολύνει τον νέο πρόεδρο στη λήψη των αποφάσεών του.

Στην επιστολή του ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει:

«Θέλω να σας συγχαρώ ολόψυχα για την εκλογή σας. Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμός επανεκκίνησης, όχι μόνο για την Παράταξή μας, αλλά και για την Ελλάδα. Με την ψήφο τους προς το πρόσωπό σας τα στελέχη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν μια καθαρή εντολή ανανέωσης και ανασυγκρότησης.

» Έδωσαν την εντολή δημιουργίας μιας ισχυρής και μεγάλης Νέας Δημοκρατίας. Που θα συνθέσει και θα εκφράσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, θα απευθυνθεί ξανά στη νέα γενιά και θα αποτελέσει γρήγορα τη γνήσια έκφραση της Ελλάδας που παράγει και καινοτομεί.

» Στην προσπάθεια που ξεκινάμε για την Παράταξή μας και για την Ελλάδα, θεωρώ προσωπικό καθήκον να σας διευκολύνω στις αποφάσεις σας και να σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεσή σας. Κοινός μας στόχος, άλλωστε, είναι το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης, που εξέφρασαν χθες οι Νεοδημοκράτες, να καταστεί γρήγορα πλειοψηφικό ρεύμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Για αυτό, στην ελπιδοφόρα πορεία που ξεκινάει, θα σταθώ συμπαραστάτης και αρωγός με όλες μου τις δυνάμεις.»