Σαφές προβάδισμα Μεϊμαράκη έναντι Μητσοτάκη δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την γαλάζια ηγεσία λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Σε νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από την «Opinion Poll» το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται καθαρά με ποσοστό 51,6%, που ανέρχεται στο 52,5% σε όσους σίγουρα θα ψηφίσουν ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36,3%, ενώ το 8,9% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν εάν έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν στο 2ο γύρο των εκλογών της ΝΔ στις 10/1. Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα προσέλθει στις κάλπες και μόλις το 1,1% δηλώνει με βεβαιότητα ότι δεν θα ψηφίσει.

Στην ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα αλλά και την ανανέωση της παράταξης, ο κ. Μεϊμαράκης επιλέγεται από το 48,6% των ερωτώμενων, ποσοστό που ανεβαίνει στο 50,1% σε όσους θα συμμετάσχουν σίγουρα στην εκλογή προέδρου ενώ καλύτερος πρωθυπουργός και με περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει στις επόμενες εκλογές θεωρείται ο κ. Μεϊμαράκης με ποσοστό 45,7% έναντι του κ. Μητσοτάκη που υποστηρίζεται από ένα ποσοστό της τάξης 34,3%. Ένα 4,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

Κληθείς να σχολιάσουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τις εσωκομματικές εκλογές συνεργάτες του κ. Κυρ. Μητσοτάκη υποστήριξαν ότι «Κυριακή κοντή γιορτή» και πρόσθεσαν ότι «όσο μέσα έπεσε η συγκεκριμένη εταιρεία στην πρόβλεψη του α’ γύρου που έδινε στον κ. Μεϊμαράκη ποσοστό 49,8% και στον κ. Μητσοτάκη ποσοστό 17,6% άλλο τόσο θα πέσει μέσα και στην πρόβλεψη του αποτελέσματος του β΄γύρου. Άλλωστε η ίδια η εταιρεία ομολόγησε ότι δεν έχει τη λίστα των πολιτών που ψήφισαν στον α’ γύρο και οι 930 που απάντησαν, κατά δήλωσή τους πήγαν στη κάλπη των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου. Κυριακή κοντή γιορτή».