Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε ένα Ασφαλιστικό που φέρνει ύφεση

Ύφεση θα επιφέρουν τα μέτρα για το ασφαλιστικό που σχεδίασε η κυβέρνηση όπως τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος υπενθύμισε, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΔ “είχαμε εκφράσει τις απόψεις μας πριν και μετά τις εκλογές”. Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι “δεν θα ψηφίσουμε κανένα μέτρο που θεωρούμε υφεσιακό” και διευκρίνισε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η ΝΔ ως κόμμα, είχαν προτείνει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ακολουθήσει μια αναπτυξιακή πολιτική.

Υπογράμμισε ότι αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση Τσίπρα “δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να προχωρήσουμε σε τέτοιες μεγάλες περικοπές” και επανέλαβε ότι οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν μια περιπέτεια που πλήρωσε η χώρα για να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα εσωκομματικά του προβλήματα.

Επιπρόσθέτως ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που εμποδίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό με τα μέτρα ως έχουν και σημείωσε ότι οι διατάξεις του θα επανεξετασθούν στα συλλογικά όργανα του κόμματος, χωρίς ο ίδιος να πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι στη στάση της ΝΔ.

Διαφώνησε ανοιχτά με την άποψη που θέλει τη ΝΔ ανέτοιμη να κυβερνήσει, εκφράζοντας τη πεποίθηση ότι το κόμμα ήταν απολύτως έτοιμο να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας, όχι μόνο τον Σεπτέμβριο αλλά και τον Γενάρη του 2015, οπότε και οι πολίτες αποφάσισαν να τη θέσουν στην αντιπολίτευση.

Αν δε η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία εξαιτίας των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τα οποία ενδέχεται να μην ψηφίσουν ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ο κ. Μεϊμαράκης παρέπεμψε στο Σύνταγμα και την κοινοβουλευτική διαδικασία της πρότασης εμπιστοσύνης. «Δεν με απασχολεί καθόλου το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «αν δεν τα καταφέρει ο Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα».

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ σημείωσε καταρχάς ότι το Καταστατικό του κόμματος περιλαμβάνει συγκεκριμένες θέσεις και αρχές άρα δεν υφίστανται βαθιές διαφορές μεταξύ εκείνου και του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο διαφορές στις εφαρμοσμένες πολιτικές και σημείωσε ότι η ΝΔ ανήκει στην μεγάλη κοινοβουλευτική της βάση.

“Ο Πρόεδρος είναι πρώτος μεταξύ ίσων και βάζει τη σφραγίδα του στον χειρισμό των θεμάτων, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα” πρόσθεσε και δήλωσε ότι “τα -ικός” δεν μπορεί να καθορίζουν την αξία, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα των στελεχών του κόμματος. Παράλληλα υπογράμμισε ότι “εγώ ήμουν εκείνος που τόνιζε πάντα ότι η ανανέωση συνοδεύεται από την αξιοκρατία, αλλιώς έρχεται η παρεοκρατία και η οικογενειοκρατία – Ανανέωση με μόνο κριτήριο την ηλικία δεν είναι ανανέωση”, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του συνυποψηφίου του για την προεδρία.

Καταλήγοντας ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι “φαντάζομαι μία ΝΔ με δημοκρατικές διαδικασίες όπου ο κάθε βουλευτής θα έχει τριβή με την κοινωνία και όλα τα στελέχη θα έχουν ίδιες ευκαιρίες στο ξεκίνημα ανεξαρτήτως οικογενειακής προέλευσης”.