Νίκος Παππάς: "Ουδέποτε διεκδικήσαμε εντολή για έξοδο από την ΕΕ"

“Συσπείρωση και συναίνεση ευρύτερων δυνάμεων για να προστατευτεί έτη περαιτέρω η κοινωνία” ζήτησε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

“Η συμφωνία αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εφαρμογή (…) καλό θα ήταν να υπάρχει συσπείρωση και συναίνεση ευρύτερων δυνάμεων για να προστατευτεί έτη περαιτέρω η κοινωνία, η συμφωνία αυτή έχει επικυρωθεί από την λαϊκή ψήφο» είπε συγκεκριμένα.

«Η αριστερά δεν ήρθε για να ξεγελάσει κανέναν. Η αριστερά ζήτησε την εντολή για τη διαπραγμάτευση και όταν η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε ζήτησε από τον ελληνικό λαό να αποφανθεί επί της διαπραγμάτευσης. Δεν κρύφτηκε, δεν συναίνεσε ερήμην της λαϊκής εντολής. Βάλαμε τους εαυτούς μας και την τελική μορφή της συμφωνίας στην κρίση του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

“Είμαστε ενώπιον μιας βαθιάς ιδεολογικής και πολιτικής σύγκρουσης” εκτίμησε ο Υπουργός μιλώντας για το ασφαλιστικό. “Από την μια η ακραία νεοφιλελεύθερη ιδέα που βλέπει το ασφαλιστικό σύστημα με όρους αγοράς και επιδιώκει την αποχώρηση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση και από την άλλη η ιδέα που υποστηρίζει πως συλλογικά και με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας το ασφαλιστικό σύστημα θα πρέπει να στηριχθεί και βεβαίως να μεταρρυθμιστεί προς μια κατεύθυνση που όλοι θα έχουμε ίσες υποχρεώσεις και δυνατότητες».

Σε άλλο σημείο θύμισε ότι “ο Αλέξης ο Τσίπρας και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη ουδέποτε διεκδίκησαν εντολή για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρώπη”.

“Υπάρχει μια αντίληψη που απαντάται στους συντηρητικούς κύκλους της Γερμανίας και δυστυχώς σε κάποια κομμάτια της ελληνικής αριστεράς, που λέει ότι η Ευρώπη δεν αλλάζει. Εδώ εντοπίζεται και η εκκίνηση της προπαγάνδας των συντηρητικών κύκλων που επαναφέρουν ξανά και ξανά το θέμα της εξόδου. Τι σημαίνει έξοδος; Σημαίνει ότι εντός της Ε.Ε. δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγής πολιτικής, άρα ή ταυτίζεσαι και εφαρμόζεις τις νεοφιλελεύθερες συνταγές και την παρούσα λειτουργία της Ευρώπης ή αποχωρείς. Αυτό ήταν το καίριο πλήγμα που κατάφερε η λαϊκή βούληση στην παραπάνω αντίληψη, φέρνοντας την αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Για τα σενάρια περί οικουμενικής είπε ότι είναι “ένα sequel του σεναρίου της αριστερής παρένθεσης και ένα καταφύγιο για όσους δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με τη νέα κατάσταση. Δηλαδή όσοι δεν διευκολύνονται, ή όσοι ανησυχούν με την παραμονή μας στη εξουσία”.

Για το νόμο για τα ΜΜΕ σημείωσε ότι “από την απραξία και την σιωπηρή συναίνεση και την ασυδοσία περνάμε στην φάση που θεσπίζονται καθαροί κανόνες. Με το που αναλάβαμε καταλογίσαμε τα τέλη χρήσης συχνοτήτων, εφαρμόσαμε το νόμο για την φορολογία στην διαφήμιση και ψηφίσαμε τώρα το νόμο για τις συχνότητες για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι διαδικασίες για την συγκρότηση του ΕΣΡ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε θετική τροχιά και πολύ σύντομα θα έχουμε την διαδικασία της αδειοδότησης. Μετά απο 25 χρόνια θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο εφαρμόζοντας τα αυτονόητα. Όποιος εκπέμπει πρέπει να έχει νόμιμη άδεια».

“Οι επιχειρηματίες που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό τον κλάδο πρέπει να καταβάλουν αυτά που οφείλουν. Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό στην μιντιακή Ιερουσαλήμ, ότι περνάμε σε μια διαφορετική φάση που στο νέο τοπίο οι κανόνες θα εφαρμόζονται».

Πηγή: stokokkino.gr