«Το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης ήταν θετικό, καθώς έφερε τη Βουλή σε διάλογο με την κοινωνία του σήμερα. Η κοινωνία μας είναι ώριμη ώστε να σταματήσει το διαχωρισμό σε πολίτες Α’ και Β’ κατηγορίας», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν ήταν σωστές οι εντάσεις κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Σχολιάζοντας το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας, είπε ότι η κυβέρνηση, μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές είναι αδύναμη γιατί έχει πει ψέματα στον ελληνικό λαό και το εκλογικό σώμα έχασε κάθε έννοια εμπιστοσύνης. «Η μεταπολίτευση είναι σαν ένα πληγωμένο λιοντάρι, τα πληγωμένα ζώα είναι πάντα τα χειρότερα και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η έκφραση αυτού του πληγωμένου ζώου σήμερα» τόνισε. «Δεν έχει σημασία αν η κυβέρνηση αντέξει τρεις, έξι ή εννιά μήνες, γιατί δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε. «Προσωπικά δε βλέπω κανένα περιθώριο συνεργασίας με την κυβέρνηση, γιατί δεν βλέπω καμιά διάθεση για αλλαγές. Αν επρόκειτο να δοθούν λύσεις, θα ήμουν έτοιμος να συγκρουστώ με συμφέροντα και να αναλάβω πολιτικό κόστος. Αλλά δεν θα συμπράξω στη μη- λύση και στο να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό», κατέληξε, όπως σημειώνει το skai.gr.
«Αν η κυβέρνηση πήγαινε καλά, θα ήμουν ο πρώτος που θα χειροκροτούσα. Ήλπιζα σε μια στροφή η οποία όμως δε γίνεται. Βλέπουμε να πιέζονται τα ασφαλιστικά ταμεία να συμμετέχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής, διαιωνίζοντας το πρόβλημα και θέτοντας σε κίνδυνο τα χρήματα των ασφαλισμένων. Βλέπουμε κινήσεις που δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, γιατί δημιουργείται ένα πλαίσιο χωρίς έλεγχο, ενώ και ο νόμος Κατσέλη βοήθησε περισσότερο αυτούς που μπορούσαν να πληρώσουν από αυτούς που δε μπορούσαν να πληρώσουν, εντείνοντας τα προβλήματα των τραπεζών».
Αναφερόμενος στις λίστες της φοροδιαφυγής που έρχονται κυρίως από το εξωτερικό, σημείωσε ότι αυτές πάντα υπήρχαν, αλλά η κυβέρνηση θα κριθεί από αυτά που θα βάλει στο ταμείο. Αν οι λίστες αυτές χρησιμοποιηθούν ως αντιπερισπασμός και τις μπλέξει η κυβέρνηση στο πολιτικό αλισβερίσι, δεν θα γίνει τίποτα.
Για το Ποτάμι δήλωσε ότι μέχρι το Συνέδριο πρέπει να δούμε τις αιτίες του προβλήματος και να αποκτήσουμε καθαρή στρατηγική, στόχευση και τοποθέτηση. Να παλέψουμε πρωτίστως για να ισχύσει ο Νόμος σ’ αυτή τη χώρα. Σήμερα παγκοσμίως οι έννοιες «αριστερά- δεξιά» έχουν ξεθωριάσει και οι αντιπαλότητες νεοφιλελευθερισμού- σοσιαλδημοκρατίας έχουν τελειώσει. Υπάρχει πλέον το ριζοσπαστικό κέντρο: να έχουμε την αγορά που θα λειτουργεί με φιλελεύθερους κανόνες, ταυτόχρονα όμως να υπάρχει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας που θα εξασφαλίζει αξιοπρέπεια στους πολίτες.
«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα αντιτάξουμε κάτι ισχυρό ενάντια στην καταστροφή που έρχεται», κατέληξε.