Όποιος θέλει να πλήξει τον Μεϊμαράκη να το πράξει, να μην πλήττει την εικόνα της ΝΔ

«Όσοι διαστρέφουν κάποια πράγματα πλήττουν την εικόνα της ΝΔ. Όποιος θέλει να πλήξει τον Μεϊμαρακη, να πλήξει τον Μεϊμαράκη όχι την εικόνα της ΝΔ» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ από το οποίο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Ανδρέα Παπαμιμίκου, που είχε λίγο νωρίτερα μιλήσει επίσης στον ίδιο σταθμό. Παρόλα αυτά, διευκρίνισε ότι «τους θέλει όλους στη ΝΔ».

Ο κ. Μεϊμαράκης εκδήλωσε εκ νέου εμμέσως την προτίμησή του στην υποψηφιότητα Μητσοτάκη σε περίπτωση που ηττηθεί στις εσωκομματικές εκλογές, τονίζοντας ότι «δεν πιστεύω ότι η ΝΔ πρέπει να έχει εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο και πρέπει να έχει πάνω από 5ετια ως μέλος του κόμματος». Ο υποψήφιος της ΝΔ ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν θα δώσω δικαιώματα να αποχωρήσει κανείς, αλλά αν θέλει δεν θα του βάλω και αλυσίδες».

Για τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι «απήντησα αμυνόμενος στη δήλωσή του να φύγω…Η δική μου παραίτηση αποσυμπίεσε την ένταση. Θα τρωγόμασταν ακόμη αν και σήμερα δεν είχα παραιτηθεί.» Εκτίμησε δε ότι όταν εκλεγεί πρόεδρος στη ΝΔ «σε ένα μήνα τουλάχιστον θα είναι πρώτη.»

Όσον αφορά τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, σημείωσε «για γραμματέας δεν κάνει, σε άλλες θέσεις μπορεί να είναι πολύ καλός». «Και σήμερα δεν έχω καταλάβει τι κάνει ως γραμματέας, ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ… Έφταιγε και ο Σαμαράς που άφησε το κόμμα στον Παπαμιμίκο» συμπλήρωσε δε με νόημα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε πάντως ότι ο ίδιος δεν θα αμφισβητήσει το νέο πρόεδρο, αλλά επισήμανε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει και δεύτερος γύρος πάση θυσία. «Εγώ αν είμαι δεύτερος θα αποσυρθώ, αλλά πρέπει να υπάρχει β’ γύρος, ακόμη και με απόσυρση του δεύτερου, αν δεν ξεπεράσει το 50%» σχολίασε.

Για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής υπογράμμισε ότι «το τεχνικό ζήτημα αφορά αποκλειστικά την εταιρεία». «Ήθελαν να μου χρεώσουν και την ευθύνη εξεπλάγην γι’ αυτό» δήλωσε για την αποτυχία της προηγούμενης εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας. «Ακόμη και το Taxis και στο συνέδριο του SPD και στις τραπεζες πέφτουν τα συστήματα, γι’ αυτό έπρεπε να είχαμε κατάλογους» σχολίασε. «Από το 2009 είχα ενστάσεις γι’ αυτη τη διαδικασία» σημείωσε.

Όσον αφορά την επικοινωνία Τσίπρα – Καραμανλή, τόνισε σκωπτικά ότι είναι «πολύ φυσιολογικό, υπάρχουν περιθώρια συζήτησης πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, αν ο άπειρος ήθελε τη γνώμη ενος έμπειρου λογικό να πήρε τον Καραμανλή, η εμπειρία δεν αγοράζεται, λογικό να ζητήσει τη γνώμη ενός έμπειρου».

«Αν ο Τζιτζικώστας, που είναι άπειρος ζητήσει τη γνώμη μου δεν θα του δώσω εγώ τα φώτα μου ως έμπειρος;» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν ο Καραμανλής έπεισε τον Τσίπρα να υπογράψει μνημόνιο, τότε το πρόβλημα είναι του Τσίπρα. Αν έκανε κεντροδεξιά στροφή, πρόβλημα του… ψάχνει ταυτότητα σοσιαλδημοκρατίας» παρατήρησε για τον πρωθυπουργό.