«Εάν κάποιοι θέλουν συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να το πουν πριν τις εσωκομματικές εκλογές»

«Εάν κάποιο κομμάτι της ΝΔ ή εάν κάποιος υποψήφιος αρχηγός της θέλει να κάνει συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα να το πει σήμερα, να πάρει πολιτική νομιμοποίηση από τις εκλογές την Κυριακή» δήλωσε ο υποψήφιος για την γαλάζια προεδρία Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις δηλώσεις Ρουσόπουλου. Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «αν κάποιος που λέει σήμερα ότι δεν θα κάνει συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα την κάνει αύριο τότε θα κριθεί από τον κόσμο μας» ενώ αναφερόμενος στην κόντρα του με τον Λάκη Λαζόπουλο υποστήριξε ότι «τον έκανα να τραυλίζει μπροστά στο κοινό του και να μιλά για τη μάνα του, και το κοινό του να τον αποδομεί» και πρόσθεσε ότι «η εκπομπή του Λαζόπουλου δεν είναι τέχνη, είναι προπαγάνδα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ζημιά στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς από αυτό που έκανα προχθές πηγαίνοντας στην εκπομπή του».

Μιλώντας λίγο αργότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ατυχή έκφραση την άποψη που εξέφρασε χθες ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ηγέτης. Ο υποψήφιος για την γαλάζια προεδρία μίλησε με υποτιμητικά λόγια για τον πρωθυπουργό χαρακατηρίζοντά τον «δημαγωγό, καταστροφέα και ολετήρα» ενώ σε ό,τι αφορά τη φημολογία για τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή σε κάποιον εκ των υποψηφίων τόνισε ότι «πρέπει να λήξει το θέμα οι εκφραστές της καραμανλικής πτέρυγας» αν και διευκρίνισε ότι «δεν ρίχνω ευθύνη στον Καραμανλή».

Παράλληλα υποστήριξε ότι η συζήτηση για πιθανή συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «βλάπτει σοβαρά τη ΝΔ» και πρόσθεσε ότι «εάν κάποιοι θέλουν να κάνει η ΝΔ συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγουν να το πουν πριν τις εσωκομματικές εκλογές και όποιος υποψήφιος το πιστεύει αυτό πρέπει να το πει για να πάρει δημοκρατική νομιμοποίηση. Αν πάμε στις εκλογές και οι τέσσερις υποψήφιοι και πούμε ότι δεν κάνουμε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει κάποιος το ανάποδο τότε θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα».

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «όσο μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η Ελλάδα χάνει χρόνο» και παρατήρησε ότι «ο μόνος τρόπος να βγει η Ελλάδα από τη μιζέρια είναι να πετάξουμε το Μνημόνιο του Τσίπρα και του Καμμένου και να φτιάξουμε ένα άλλο Μνημόνιο για να κάνουμε την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική».  Ερωτηθείς για το τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που δεν περάσει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Γεωργιάδης δεν γνωστοποίησε τις προθέσεις του, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «εγώ σιωπηλός δεν θα μείνω. Θα δώσω γραμμή».

Περιγράφοντας τους βασικούς άξονες της πολιτικής του στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ και στη συνέχεια Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «πρώτον θα αλλάξω το Μνημόνιο για να μειώσω τους φόρους, δεύτερον να πολεμήσω σκληρά την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, τρίτον να βάλω έλεγχο στα σύνορα για να σταματήσει το μεταναστευτικό κύμα που δημιούργησε ο Τσίπρας και τέταρτον να αλλάξω το καθεστώς στα σχολεία και τα πανεπιστήμια για να φτιάξουμε το επίπεδο της παιδείας στη χώρα».