"Θα ψήφιζα Μητσοτάκη"

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ψήφιζε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, εφόσον συμμετείχε στη διαδικασία, δήλωσε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, επισημαίνοντας ωστόσο ότι μιλά σαν πολίτης και όχι σαν Δήμαρχος.

“Θα ψήφιζα Μητσοτάκη, είναι ο πιο σοβαρός, έχει πολιτικό λόγο, αν και κουβαλάει ένα όνομα που είναι δύσκολο. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει”, σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε σχετικά: “Όταν έμαθα ότι θα είναι ανοιχτή η εκλογή στη ΝΔ είπα ότι θα πάω να ψηφίσω κι εγώ. Μιλάω σαν πολίτης, όχι σαν δήμαρχος. Όταν όμως έμαθα ότι πρέπει να κάνεις δήλωση ότι ασπάζεσαι τη ΝΔ, άλλαξα γνώμη”. Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, δήλωσε πως αυτός έχει αποκτήσει διαφορετικό λόγο πλέον, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι πιο δεξιά από δεξιά. Με ενοχλεί αυτό το πράγμα”.

Σε ότι αφορά το κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τις χθεσινές δηλώσεις και συνεντεύξεις στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή με αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα, και αποκαλύψεις για επικοινωνίες του Πρωθυπουργού με τον Κώστα Καραμανλή σε κομβικά σημεία της πολιτικής ζωής, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε χαρακτηριστικά: “Με έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι ο Καραμανλής δουλεύει στο παρασκήνιο, αν δουλεύει. Ήσουν Πρωθυπουργός, πρόεδρος της ΝΔ. Έφυγες. Ή όταν φεύγεις κλείνεις το στόμα και δεν μιλάς, όμως χρησιμοποιούν τη σχέση που έχουν μαζί του διάφοροι. Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά”.

Αναφερθείς στον καστανά που συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο πριν από μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν είχε άδεια, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: “Ο συγκεκριμένος καστανάς είναι η αποθέωση του παρανόμου”, ενώ αποσαφήνισε ότι τις άδειες εμπορίου τις εκδίδει ο Δήμος, όμως τις άδειες πλανόδιου εμπορίου, αντίστοιχα, η Περιφέρεια, κάτι που χαρακτήρισε τεράστιο λάθος. Σημείωσε επιπλέον ότι το στάσιμο μικρεμπόριο πρέπει να είναι δηλωμένο στο ΤΕΒΕ.

Σε ότι αφορά τις δράσεις για το μεταναστευτικό, ο κ. Μπουτάρης έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται σχέδιο δράσης ώστε να σταλεί στην κυβέρνηση. “Θέλουμε να βρούμε 5-10 χώρους όπου θα δημιουργηθούν προσωρινοί καταυλισμοί. Μιλάμε για σκηνές που θα στηθούν σε στρατόπεδα”, έκανε γνωστό, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα δεχθεί περίπου 50.000 πρόσφυγες – μετανάστες.

Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μίλησε για το σύμφωνο συμβίωσης ως μια πραγματικότητα που οι ευρωπαϊκές χώρες “είδαν στα μάτια” και αντιμετώπισαν. “Είναι υποχρέωσή μας να αναγνωρίσουμε μια πραγματικότητα. Τακτοποιεί κάποιες καταστάσεις περιουσιακές κλπ. Ο πολιτικός γάμος, η υιοθεσία είναι άλλες πραγματικότητες, πρέπει κι αυτές να τακτοποιηθούν” σημείωσε.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι δεν απορρίπτει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. “Υπάρχουν και ειδικοί που λένε ότι δεν δημιουργεί προβλήματα στο παιδί”, επισήμανε, ενώ υπογράμμισε: “Ο πολιτικοί γάμοι πλέον είναι πιο πολλοί από τους θρησκευτικούς. Με αυτό θέλω να πω ότι αυτές οι πραγματικότητες πρέπει να αντιμετωπίζονται. Είμαι υπέρ του όταν υπάρχει μια πραγματικότητα να πρέπει να νομιμοποιείται για να εξελιχθεί. Η κοινωνία μας δεν είναι ώριμη να το δεχθεί, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι δεν πρέπει να το κουβεντιάζουμε”.

Πηγή: megatv.com