Σουλτς: Ναι στην ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωβουλής στο ελληνικό πρόγραμμα

Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την ενεργή εμπλοκή της Ευρωβουλής στον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος σκοπεύει να υλοποιήσει ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», ο σοσιαλδημοκράτης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, μέσω της οποίας τον ενημερώνει ότι η Διάσκεψη Προέδρων της Ευρωβουλής αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε ότι η Ευρωβουλή θα καταπιάνεται με το ελληνικό ζήτημα κάθε τρίμηνο και οι συζητήσεις αυτές θα γίνονται μπροστά σε κάμερες, σε αντίθεση με τις κλειστές συνεδριάσεις του Eurogroup.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις συζητήσεις αυτές θα συμμετέχουν όχι μόνο εκπρόσωποι των θεσμών αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης. Παρότι η Αθήνα δεν πιστεύει ότι με αυτή την κίνηση θα αλλάξει ριζικά το πρόγραμμα διάσωσης αλλά θεωρεί ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες για «παρεμβάσεις» πριν από την οριστικοποίηση των μέτρων.

Η απόφαση του Μάρτιν Σουλτς θα οριστικοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.