Σέλινγκ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα αλλά οριακή η κυβερνητική πλειοψηφία

Σε καλό δρόμο είναι η Ελλάδα εκτίμησε ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ, αν και εκτίμησε ότι υπάρχουν ακόμη δύσκολοι τομείς προς υλοποίηση στο άμεσο μέλλον με την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή να είναι οριακή!

Σύμφωνα με τον Αυστριακό Υπουργό, παρά τις δυσκολίες, ένα θετικό μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα ψήφισε τον προϋπολογισμό και βρίσκεται σε καλό δρόμο να εκπληρώσει και τα τελευταία σημεία της συμφωνίας με τους δανειστές.  Εάν αληθεύει αυτό που δηλώνουν οι ειδικοί, ότι δηλαδή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν χρειάζεται τα ποσά που είχαν αρχικά προβλεφθεί, τότε «είμαι αισιόδοξος, πως η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, εισερχόμενος στη σύσκεψη του Eurogroup.

Όπως, επίσης, ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θετικές είναι οικονομικές προοπτικές γενικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το 2015 να είναι μια καλύτερη χρονιά από ό,τι αναμενόταν, ενώ καλή είναι η προοπτική για το 2016, ο ρυθμός ανάπτυξης εμφανίζεται ανοδικός, και ως εκ τούτου ο ίδιος εκφράζει αισιοδοξία και για την επόμενη χρονιά.

Σε σχέση με τα πρόσφατα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ επισήμανε ότι δεν βλέπει κάποιες αρνητικές αντιδράσεις, και πως μπορεί μεν να απέτυχε ο στόχος της ΕΚΤ για άνοδο του πληθωρισμού στις δύο ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο «όλα τα άλλα μέτρα είχαν επιτυχία».