Aποστάσεις Βερολίνου από το δημοσίευμα της Die Welt

Αποστάσεις κράτησε σήμερα το Βερολίνο από το δημοσίευμα της Die Welt, αποφεύγοντας ωστόσο να διαψεύσει την έκθεση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και να πάρει ευθέως θέση για το αν όντως η γερμανική κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τη «μεταρρυθμιστική προσπάθεια» της Αθήνας.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε ότι «δεν γνωρίζω τέτοια έκθεση, και δεν σχολιάζω. Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και ό,τι έχουμε να πούμε το συζητάμε απευθείας με την ελληνική κυβέρνηση και τα μέλη της» και δήλωσε με νόημα ότι «δεν είναι διμερές θέμα για να είναι ικανοποιημένο το Βερολίνο, το θέμα είναι να είναι Κομισιόν και οι θεσμοί να είναι ικανοποιημένοι».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι πολύ καλές καθώς ο Υπουργός Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ «έμεινε πολύ ικανοποιημένος» κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα ωστόσο όμως διευκρίνισε ότι κατά την επίσκεψη Σταϊνμάγερ συζητήθηκε κυρίως το προσφυγικό ζήτημα.