"Βεβιασμένη κίνηση της γερμανικής Πρεσβείας και δεν γνωρίζω τι κρύβεται από πίσω"

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης πυροδότησε το δημοσίευμα της Die Welt περί «ακυβέρνητου καραβιού» για την πορεία της αξιολόγησης, που βασίστηκε σε έκθεση της γερμανικής Πρεσβείας κάνοντας τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα να δηλώσει ότι «ήταν μια βεβιασμένη κίνηση, και δεν ξέρω τι μπορεί να κρύβεται από πίσω».

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο κ. Μάρδας επιχείρησε να υποβαθμίσει το επίμαχο δημοσίευμα λέγοντας ότι «ήταν μια έκθεση της γερμανικής Πρεσβείας, οι Πρέσβεις εκφράζουν τις απόψεις τους και εμείς παίρνουμε εκθέσεις κάθε μέρα» και πρόσθεσε ότι «τα ίδια έλεγαν και πριν το ν/σ για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης».

Αναφερόμενος εξάλλου στην πολύκροτη δήλωσή του στον ΣΚΑΙ ότι ήταν «τραγικό λάθος» και «δειλία» των προηγούμενων κυβερνήσεων το ότι δεν εφάρμοσαν τα μέτρα των προγενέστερων Μνημονίων, ο κ. Μάρδας υποστήριξε ότι αναφερόταν σε μέτρα όπως μείωση της γραφειοκρατίας και αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της Die Welt, παρατήρησε ότι «το καράβι μπάζει από παντού νερά και το ενδεχόμενο πολιτικού πνιγμού έχει σοβαρές πιθανότητες» και προέβλεψε ότι «η κυβέρνηση θα έχει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά τη δομή και τη λειτουργία της οικονομίας».

Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι «θα στηρίζουμε τις ωφέλιμες πολιτικές όλες τις άλλες θα τις καταψηφίζουμε. Έχουμε πει ότι θα λειτουργούμε με βάση το καλό της πατρίδας» ενώ αναφερόμενος στην εκλογή προέδρου της ΝΔ ο κ. Σταϊκούρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ και επισήμανε ότι «χρειάζεται η επόμενη ημέρα (σ.σ των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία) να μας βρει όλους μαζί».