"Η ΝΔ κατάντησε μικρό κόμμα"

Μικρό κόμμα χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος πρόεδρος για την αρχηγία Απόστολος Τζιτζικώστας. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, όχι μικρό όπως κατάντησε τα τελευταία χρόνια, και πρέπει να απλώνεται από τη δημοκρατική Δεξιά μέχρι το Κέντρο» και εξήγησε ότι «έχουμε αποκλειστεί από τους πολίτες, πρέπει να συνδιαμορφώσουμε με την κοινωνία σχέδιο εξόδου από την κρίση. Θέλουμε να διαμορφώσουμε πολιτικές θέσεις».

Ο υποψήψιος για την αρχηγία του κόμματος κάλεσε τους πολίτες να έρθουν και να ψηφίσουν την 20η Δεκεμβρίου για πρόεδρο της ΝΔ και υπογράμμισε ότι «θα ήταν καλύτερο για τη ΝΔ να εκλεγώ πρόεδρος από τον πρώτο γύρο καθώς οι εξελίξεις τρέχουν» και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει, ώστε η ΝΔ να αλλάξει ριζικά. Θα οδηγήσω την παράταξη σε συνέδριο αναζήτησης της Κεντροδεξιάς όπου εκεί θα τα συζητήσουμε όλα, και θεσμοθέτηση τάσεων και διετία θητεία προέδρου. Θα ξεπεράσουμε το φιάσκο μόνο με υψηλή προσέλευση στις εκλογές».

Ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε ότι με βάση το καταστατικό της ΝΔ ως πρόεδρος θα έχει τη δυνατότητα διορισμού δυο αντιπροέδρων με τον ένα να έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε ότι «περιμένω το αποτέλεσμα των εκλογών για να ανακοινώσω τους αντιπροέδρους, θέλω έναν από τους ανθυποψηφίους μου». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα διάσπασης σε περίπτωση που εκλεγώ αρχηγός της ΝΔ».

Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, επισημαίνοντας ότι «είναι συναίνεση να καλείς τους πολιτικούς αρχηγούς και την επομένη να τους αποκαλείς σκυλιά; έτσι την αντιλαμβάνεται τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας; Η πρόσκληση συναίνεσης του Τσίπρα για το ασφαλιστικό ήταν προσχηματική» και παρατήρησε ότι «η ανάπτυξη χρειάζεται, ποιος θα επενδύσει όμως; Πόσο καιρό θα μείνει κλειστή η γραμμή στην Ειδομένη; Ας αφήσουν τα κόλπα. Δεν είναι λύση να μειώσεις τις συντάξεις πρέπει να στρέψουμε την οικονομία στην παραγωγή».

Καταλήγοντας ο κ. Τζιτζικώστας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εφήρμοσε πολιτική ανοιχτών θυρών στο προσφυγικό όταν ανέλαβε την εξουσία και επισήμανε ότι «εμείς δεν είχαμε τέτοια προβλήματα. Έπρεπε να εμπλέξει γρήγορα τους διεθνείς οργανισμούς και την Ε.Ε. και να αξιώσει από την Τουρκία τη δημιουργία hot spots στην Τουρκία. Είμαστε στο χείλος του γκρεμού με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ».