Δεν θα συμπράξω με το ΣΥΡΙΖΑ

Απέκλεισε κάθε περίπτωση σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και στην εκπομπή «Τι τρέχει;» με τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό.

«Πιστεύω βαθιά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, δε γίνεται η ΝΔ να συμπράξει μ’ αυτούς τους ανθρώπους. Απλά θα πρέπει και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι να τοποθετηθούν επί του θέματος, γιατί πρέπει να είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μας και να ξέρει ο κόσμος τι θα ψηφίσει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτημα περί κυβέρνησης συνεργασίας, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση, διότι τη θεωρούμε επικίνδυνη και αυτό που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι ή να βρει τα δεκανίκια που ψάχνει σε άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις ή, αν δεν τα βρει, τότε το να συζητήσουμε μία κυβέρνηση οικουμενική θα πρέπει να γίνει σε μία βάση προγραμματική, χωρίς τον κ. Τσίπρα, χωρίς αυτούς τους επικίνδυνους υπουργούς. Άρα μιλάμε για μία τελείως διαφορετική εικόνα. Δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε ως ΝΔ και εφόσον είμαι ο αρχηγός της, από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, σε αυτή την καταστροφική πολίτικη. Τελεία και παύλα. Και καλώ και τους τρεις συνυποψηφίους μου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στο ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.