«Προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα έξω από τα σύνορά τους»

Στη σύγκρουση, σε επίπεδο Ευρώπης, μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων στη διαχείριση του προσφυγικού, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι.

«Υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία διαρρέονται από ακραίους ευρωπαϊκούς κύκλους, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σύγκρουση σε επίπεδο Ευρώπης μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων, μεταξύ δυνάμεων που προτάσσουν μια φωνή αλληλεγγύης και δημοκρατίας μέσα στην Ευρώπη και επιμερισμού της ευθύνης ως προς τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και συντηρητικών φωνών, τις οποίες είδαμε και στα ρεπορτάζ σας, οι οποίες προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα έξω από τα σύνορά τους, προτάσσοντας μια λογική κλειστών συνόρων» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την Συνθήκη Σένγκεν και την Ελλάδα, η κ. Σβίγκου επισήμανε τη δήλωση του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, για θέματα Μετανάστευσης και ΥΠ.ΕΞ του Λουξεμβούργου κ. Asselborn ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, και ότι όσοι ενδεχομένως μιλήσουν για έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν, καταστρέφουν το ίδιο το πνεύμα της Ευρώπης και δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτή μια τέτοια συζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ