«Πόλεμος» επιστολών - Απών από την ΚΕΦΕ ο Αμπατζόγλου

Δεν μετέχει ο εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη εκτιμά ότι δεν απαντήθηκαν επαρκώς από τον γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο τα ερωτήματα που του έθεσε με επιστολή του ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του news247.gr του Θ. Λαπαναΐτη, με επιστολή του προς τον κ. Παπαμιμίκο και τα μέλη της ΚΕΦΕ ο Θόδωρος Αμπατζόγλου εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, θέτει ερωτήματα ως προς το γιατί καθυστερεί η κατάθεση μήνυσης κατά της infosolutions και ως προς το αν δημιουργείται πρόβλημα διενέργειας των εκλογών από την απουσία Παπαμιμίκου από την ΚΕΦΕ μετά την παραίτησή του από πρόεδρος του συγκεκριμένου οργάνου, ζητώντας γραπτές απαντήσεις προκειμένου όπως αναφέρει να «διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων στην ΚΕΦΕ για να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα».

Αναλυτικά ο κ. Αμπατζόγλου στην επιστολή του επισημαίνει τα εξής: «Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή  της όλης διαδικασίας  εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι. Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;  Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση. Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού; Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του; Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί  η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα. Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την  σεβαστούμε».

Ήδη από την Κυριακή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σύμβασης της infosolutions και ουσιαστικά υποδείκνυε μεθόδευση που άπτονταν πολιτικών και ποινικών ευθυνών στελεχών της ΝΔ που χειρίστηκαν τη συμφωνία με την εν λόγω εταιρεία.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ενισχύονται οι απορίες και η αβεβαιότητα βουλευτών ακόμα και των ίδιων των υποψηφίων για το αν θα γίνουν τελικά εσωκομματικές εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Πάτρα όπου βρέθηκε για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θέλω να ελπίζω γιατί δεν εξαρτάται από εμένα, γιατί εάν εξαρτιόταν από εμένα θα είχαν ήδη γίνει. Επειδή, είναι πολλοί οι παράγοντες, πρέπει να το αποφασίσει η ΚΕΦΕ, πρέπει να έχει λήξει το θέμα με τις εταιρίες και να έχουν πάρει τις σχετικές αποφάσεις. Η δική μου πρόταση είναι, πάση θυσία να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου».

Ενδεικτικά της αβεβαιότητας είναι και τα tweets του Κωστή Χατζηδάκη που επισημαίνει ότι «Παρότι δεν είμαι θιασώτης αυτής της διαδικασίας εκλογής, δεν μπορούμε να την αλλάξουμε τώρα επειδή έπεσαν τα κομπιούτερ», προσθέτει μάλιστα ότι «Είμαστε δυστυχώς στο έλεος των εταιρειών. Δεν εξαρτάται από εμάς η διαδικασία» και συνιστά «αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια απ’ όλους».

Στην επιστολή του κ.Αμπατζόγλου, απάντησε ο κ.Παπαμιμίκος επίσης δια επιστολής.

Ο γραμματέας της ΝΔ, που έχει παραιτηθεί από την προεδρία της ΚΕΦΕ, αφού αφήνει αιχμές για τη διαρροή της επιστολής Αμπατζόγλου στη δημοσιότητα, απαντά ότι ως προς την κατάθεση μήνυσης και αγωγής αρμόδιος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ (δηλαδή πλέον ο Γιάννης Πλακιωτάκης ως μεταβατικός) και ότι ως προς το δεύτερον ο πρόεδρος του κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία της Συγγρού.