Να «μαζέψει» την ΚΟ ενόψει προαπαιτούμενων και ασφαλιστικού προσπαθεί ο Α.Τσίπρας

Στους βουλευτές του κόμματός του στρέφεται μετά την αναποτελεσματική σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει των πιεστικών ημερομηνιών για την έγκριση ενός ακόμη πακέτου προαπαιτούμενων αλλά και του σημαντικότερου, όπως εξελίσσεται, «αγκαθιού» που δεν είναι άλλο από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκε για τις 13.00 την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός επιδιώκει την κατάθεση και ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου επίσης εντός του Δεκεμβρίου, εκτός και αν ο κοινωνικός διάλογος προκαλέσει την μετάθεση του νομοσχεδίου για τις αρχές του 2016. Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του in.gr, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με ταχύτητα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η πρώτη αξιολόγηση και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Η κυβέρνηση γνωρίζει, όμως, πως η ψήφιση των μέτρων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και δεδομένης της άρνησης της αντιπολίτευσης να παρέχει συναίνεση, το βάρος πέφτει στους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Το πώς θα επιτευχθεί η συναίνεση των κυβερνητικών βουλευτών, βέβαια, είναι ένα ζήτημα, και αυτό αναμένεται να προσπαθήσει να «απαντήσει» ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα μιλήσει και θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση της ΚΟ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί συντεταγμένη πορεία της κοινοβουλευτικής ομάδας κατά τις κρίσιμες ψηφοφορίες. Εκτιμάται, δε, ότι ο Πρωθυπουργός θα στείλει αυστηρό μήνυμα προς τους υποψήφιους αντάρτες. Σύμφωνα με το Μαξίμου, η μόνη έντιμη στάση όσων βουλευτών διαφωνούν είναι αυτή που επέλεξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δηλαδή η παραίτηση από την κοινοβουλευτική έδρα.  Πάντως, στο Μαξίμου επιμένουν ότι δεν θα υπάρξουν νέες διαρροές κατά τις ψηφοφορίες του Δεκεμβρίου.