"Έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό"

Σε έντεκα ανέρχονται οι βουλευτές της συμπολίτευσης που δεν θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και υποστήριξε ότι πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην «ομάδα των 53». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Λεβέντης αποκάλεσε «μαρτύριο» το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο τονίζοντας ότι «ήταν ένα μαρτύριο για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να σκέπτεται και να ενεργεί γρήγορα, διότι συζητούσαμε επτά ώρες και λέγαμε ανούσια πράγματα» και πρόσθεσε ότι «επί μιάμιση ώρα ο Τσίπρας έλεγε για το Προσφυγικό, όσα λένε κι οι εφημερίδες. Ύστερα 45 λεπτά μιλούσε για το Ασφαλιστικό. Δεν έλεγε το σχέδιο του, αλλά τους κινδύνους για την χώρα, πχ. ότι θα γίνει ρυθμιστής στο Αιγαίο η Τουρκία. Το ίδιο έκανε και στο Ασφαλιστικό λέγοντας ότι θα μειωθούν οι συντάξεις».

Παράλληλα χαρακτήρισε «πονηρό το σχέδιο Τσίπρα» καθώς προέβλεπε να τα δώσει όλα στο Προσφυγικό, για να χαλαρώσουν οι δανειστές στο ζήτημα του Ασφαλιστικού, επειδή ξέρει ότι «οι βουλευτές του δεν θα το ψηφίσουν». Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγα Γεροβασίλη ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ενδέχεται να διευρυνθεί, ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η Ένωση Κεντρώων, δεν πρόκειται να δώσουν «εκβιαστική ψήφο» και επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την Κυβέρνηση, ακόμη και αν του ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό, σε περίπτωση που 3-4 βουλευτές της συμπολίτευσης δεν στηρίξουν τα μέτρα.

«Η χώρα θέλει μια κυβέρνηση που να πείθει προς τα έξω. Μια Ένωση Κεντρώων των 9 βουλευτών δεν θα δώσει σε μια κυβέρνηση αυτό που χρειάζεται, όπως δεν “φτάνει” γι΄ αυτό ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ, γι΄ αυτό εγώ προτείνω στον Τσίπρα μια οικουμενική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση συνασπισμού» ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Μάλιστα ο κ. Λεβέντης στρέφοντας τα πυρά του προς τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση, διότι μόνο έτσι θα βρεθεί λύση. Αυτή η “καρεκλομανία”, να μένει κάποιος στην καρέκλα του χωρίς να κάνει τίποτα θα καταστρέψει την Ελλάδα» και αποκάλυψε ότι ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι «μόνο με την Νέα Δημοκρατία έπρεπε να ασχοληθεί για να γίνει οικουμενική Κυβέρνηση, “εμάς τι να μας κάνεις, είπα στον Τσίπρα, την Ένωση Κεντρώων, τον Θεοδωράκη και τους άλλους… εσείς που καταστρέψατε την χώρα, πρέπει να συμπράξετε”».

Σε ότι αφορά την στάση των υπόλοιπων αρχηγών στο Συμβούλιο στάθηκε στην ξεκάθαρη θέση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, η οποία, όπως υποστήριξε ο κ. Λεβέντης «προεξόφλησε ότι θα είναι “ωσεί παρούσα” και ότι δέχεται να συζητήσει επί της ουσίας μόνο στην Βουλή. Είπε ότι δεν συμφωνεί σε τίποτα στο Ασφαλιστικό και ότι μόνο στο Προσφυγικό θα μπορούσε να συναινέσει».