ΝΔ: Αύριο συνεδριάζει εκ νέου η ΚΕΦΕ για την εταιρία

Ούτε χθες κατέληξαν στη Συγγρού για την εταιρία που θα αναλάβει τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, με χρονικό ορίζοντα την 13η Δεκεμβρίου. Αιτία, όπως αναφέρει στο euro2day, μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), είναι οι επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες που ζητήθηκαν από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες, προκειμένου να εξαλειφθεί και ο παραμικρός κίνδυνος οποιουδήποτε νέου «ατυχήματος», όπως αυτό που τίναξε στον αέρα τη διαδικασία πριν από μία εβδομάδα.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι αύριο, Δευτέρα, οπότε και εκτιμάται πως θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο και θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την εταιρία που θα καλύπτει τα αναγκαία τεχνικά χαρακτηριστικά και θα έχει ζητήσει τα λιγότερα χρήματα. Ανάμεσα στα γαλάζια στελέχη που έχουν αναλάβει την υπόθεση επικρατεί αισιοδοξία ότι όλα θα ολοκληρωθούν ομαλά και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν χωρίς πρόβλημα σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Επικρατέστερες για να αναλάβουν το έργο είναι δύο εταιρείες, μία από τις οποίες η Vodafone, ενώ δεν έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με τον ΟΤΕ και την Wind.

Οι εταιρίες που θα διεκδικήσουν την ανάληψη των εκλογών τελικά δύσκολα θα συνεργαστούν μεταξύ τους, όπως φημολογείτο τις τελευταίες μέρες, καθώς εφαρμόζουν διαφορετικές μεθοδολογίες, ενώ έχουν και plan B στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στη διαδικασία. Μία από τις σκέψεις που υπάρχουν είναι να χρησιμοποιηθούν call centers –ένα σε κάθε εκλογικό τμήμα σε όλη τη χώρα- όπου οι πληροφορίες για τους ψηφοφόρους (όνομα, αριθμός ταυτότητας κ.α.) να μεταδίδονται στο κέντρο συλλογής αποτελεσμάτων όχι μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως μέχρι σήμερα, αλλά μέσω τηλεφώνου.

Ερωτηματικό παραμένει το ποσό που θα ζητήσουν οι εταιρίες, το οποίο, σύμφωνα με κάποιους, μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 300.000 ευρώ που είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη εταιρία. Κάτι που θα προκαλέσει νέους «πονοκεφάλους» στο πολύπαθο γαλάζιο στρατόπεδο.