Μπαράζ συναντήσεων είχε την Πέμπτη ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ με τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος.
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή, μια συνάντηση που έγινε μετά την γνωστοποίηση του αιτήματος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Μετά τη συνάντηση ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε: «Είχα θεσμική υποχρέωση να έρθω να δω τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο».
Ο κ.Πλακιωτάκης στο πλαίσιο των επαφών του για τη διαμόρφωση της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ως μεταβατικός πρόεδρος που θα οδηγήσει τη ΝΔ σε νέα απόπειρα εκλογής αρχηγού πιθανότατα στις 13 Δεκεμβρίου, συναντήθηκε στις έξι το απόγευμα και με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μετά τη συνάντηση ερωτηθείς για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι θα περιμένει την επίσημη πρόσκληση από την πλευρά του πρωθυπουργού και μετά θα τοποθετηθεί.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντηθεί και με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. “Ενημέρωσα τους πρώην προέδρους για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβω ώστε να έχουμε επιτυχή έκβαση των εσωκομματικών εκλογών”, δήλωσε επίσης ο κ. Πλακιωτάκης.
Υπενθυμίζεται, στο ρεπορτάζ στο news247.gr, ότι οι πληροφορίες αναφέρουν την κυρίαρχη άποψη στη ΝΔ (και ειδικά στην καραμανλική πτέρυγα) να συγκλίνει στην αποχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό, γεγονός που σημαίνει ότι θα αρκούν 120 ψήφοι για να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο. Με τον τρόπο αυτό η ΝΔ θα εξισορροπήσει μεταξύ των πιέσεων κυβέρνησης και εταίρων (και του ΕΛΚ) για συναίνεση, χωρίς να δοθεί αφορμή σε όσους κυρίως από τη σαμαρική πτέρυγα ζητούν καταψήφιση και ιδίως σε όσους απειλούν ότι σε περίπτωση οιασδήποτε συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσουν από το κόμμα.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο κ.Πλακιωτάκης θα επεδίωκε συνάντηση με τους τέσσερις υποψήφιους, ωστόσο οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκαν υπέρ της σύγκλησης της κοινοβουλευτικής ομάδας, ώστε εκεί να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.