Κριτική Λοβέρδου στον ΠτΔ με αφορμή δηλώσεις για το PSI

Κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος για την δήλωσή του πρώτου την Τρίτη ότι «το ασφαλιστικό της χώρας υποφέρει λόγω του PSI». Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε «πολύ μεγάλο λάθος».

Κατά τον «πράσινο» βουλευτή, η δήλωση του κ. Παυλόπουλου είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, καθώς συνιστά ανάμιξη στην πολιτική. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αντίφαση, καθώς ως βουλευτής της Ν.Δ. είχε υπερψηφίσει το PSI.

Εν συνεχεία, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι «το πρόβλημα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, έχει να κάνει κυρίως με τη κρίση και την ύφεση και όχι φυσικά με το PS,I που όσα ταμεία ακολούθησαν τότε την πολιτική συμβουλή της κυβέρνησης είχαν και κέρδος».

«Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες της έντονης κρίσης χρειάζεται ενότητα – και αυτός ο οποίος θα πρέπει να εκμαιεύει την ενότητα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα» κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.