Ο Ευ. Μεϊμαράκης παρέδωσε την προεδρία στον Γ.Πλακιωτάκη

Την απόφασή του να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διευκρινίζοντας ότι παραμένει υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την απόφασή του να ορίσει αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον μέχρι σήμερα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη.

 «Σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου που δεν συνάδει με το νεοδημοκρατικό ήθος», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ανήγγειλε ότι «για να αποκλιμακώσω την ένταση όρισα αντιπρόεδρο τον Γ. Πλακιωτάκη και παραδίδω την μεταβατική προεδρία στον κ. Πλακιωτάκη». Όπως είπε θα παραμείνει στη μάχη της διεκδίκησης της προεδρίας της ΝΔΌπως είπε ο ίδιος δεν είναι ακόμα βέβαιος αν θα παραστεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνεδριάζει σε περίπου μια ώρα.Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του euro2day, με την κίνησή του να παραιτηθεί, ο κ. Μεϊμαράκης θα προσπαθήσει να «πετάξει το γάντι» στον Απόστολο Τζιτζικώστα τον οποίο από χθες έχει ζητήσει να πράξει το ίδιο από τη θέση του περιφερειάρχη. Αυτός, πάντως, μέσω συνεργατών του, υπενθυμίζει ότι είναι εκλεγμένος, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις υποψήφιους προέδρους οι οποίοι είναι διορισμένοι.Οι δυο τους, όπως προέκυψε χθες, είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε μεταξύ τους δημόσιο διάλογο, όμως νωρίτερα η προσπάθεια του κ. Τζιτζικώστα να εντοπίσει τηλεφωνικά τον κ. Μεϊμαράκη δεν ήταν επιτυχημένη. Σε άλλο μήκος κύματος επιχειρεί να κινηθεί από το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετά την πρωινή επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την δημοσιοποίηση της επιστολής που του είχε αποστείλει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, έριξε τους τόνους. «Θα συνιστούσαμε σε όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Όσο λιγότερο προσωποποιούμε τις αντιθέσεις μας, τόσο περισσότερο υπηρετούμε την ενότητα της παράταξης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί», ανέφεραν κύκλοι που πρόσκεινται στον πρώην υπουργό.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το βράδυ στην ίδια εκπομπή, εξέφρασε την απογοήτευσή του που «ένα τεχνικό ζήτημα μετατράπηκε σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα», άσκησε κριτική στον κ. Μεϊμαράκη για την επίθεση που αυτός εξαπέλυσε προς τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας που «δεν παραιτείται» και που «αποκηρύττει όσους τον βοηθούν», εν προκειμένω, όπως είπε, τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.