«Αντεπίθεση» Μεϊμαράκη κατά «τριών» και Σαμαρά

Νέα απάντηση σε όλα όσα διατυπώθηκαν σε βάρος του από τους υπολοίπους υποψηφίους για την ηγεσία της ΝΔ αλλά και συνεργάτες τους έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προχωρώντας στην δημοσιοποίηση ενός μακροσκελέστατου nopaper, στο οποίο σχολιάζει  με έντονο ύφος όλα όσα προηγήθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Ο κ. Μεϊμαράκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά ειδικά στη δεύτερη διαρροή του πρώην πρωθυπουργού και αναρωτιέται με νόημα: “γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα;” Παράλληλα εξαπολύει μύδρους και κατά του Μάκη Βορίδη σημειώνοντας με εμφανή διάθεση απαξίας ότι οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη δεν συνάδουν με τη διαδρομή και το ήθος του βουλευτή της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, σημειώνει το ρεπορτάζ στο news247, εκφράζει απορίες με πολιτικά υπονοούμενα και προεκτάσεις για την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει την εμπιστευτική του επιστολή προς τον ίδιο ενώ ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίζεται κατά του κ. Τζιτζικώστα σημειώνοντας ότι δεν δέχεται μαθήματα ήθους από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς.

Αναλυτικά το non paper του Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

“1.Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.

Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

2. Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης: Του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

3. Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;

Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές. Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

4.Όσον αφορά στον κ. Βορίδη: Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη.”

Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα και ενώ η ΚΕΦΕ αποφάσισε να επιχειρηθεί νέα απόπειρα εκλογής προέδρου στις 13 Δεκεμβρίου, συνεδριάζει αύριο στις 19:00 η ΚΟ της ΝΔ.

Κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα απαντούσαν ότι ο υποψήφιος με χαρά αποδέχεται την πρόσκληση Μεϊμαράκη σε δημόσιο διάλογο όποτε και όπου αυτός θέλει.

Από το περιβάλλον Σαμαρά διέρρεαν σχετικά: “Ο κ. Μεϊμαράκης δεν απαντά σε τίποτα από ότι εκτενώς αναφέραμε. Άλλωστε για ποια “δήλωση” μιλάει;”

Ορισμένες πληροφορίες ήθελαν τον κ. Μεϊμαράκη να ετοιμάζεται να παραδώσει την θέση του μεταβατικού προέδρου στον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος κ. Πλακιωτάκη, την Τρίτη, όμως, δεν ήταν διόλου βέβαιο ότι τελικά ο κ. Μεϊμαράκης θα προχωρήσει σε παραίτηση δεδομένου ότι έθεσε ως όρο να παραιτηθούν και οι 3 ανθυποψήφιοί του από τα αξιώματα που κατέχουν, κάτι που δεν έγινε από τον κ. Τζιτζικώστα ο οποίος επιμένει ότι ως Περιφερειάρχης είναι εκλεγμένος και όχι διορισμένος από το κόμμα γι αυτό και δεν παραιτείται.