ΝΔ: Όλοι εναντίον όλων - Φήμες για παραίτηση Μεϊμαράκη

Παραμένει και κλιμακώνεται η ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ μετά το φιάσκο που οδήγησε στην αναβολή της εκλογής νέου Προέδρου την Κυριακή. Η ανάληψη από πλευράς της εταιρείας της ευθύνης για τις τεχνικές δυσκολίες που οδήγησαν στην τελική αναβολή της εκλογικής διαδικασίας δεν κατεύνασε τα πνεύματα, και όλοι πλέον στρέφονται εναντίον όλων αν και τελικά άμεσα ή λιγότερο άμεσα εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην ΚΕΦΕ.

Μετά τη δήλωση του Β. Μεϊμαράκη ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την μεταβατική προεδρία του κόμματος, εφόσον και οι άλλοι τρεις ανθυποψήφιοί του παραιτηθούν επίσης από τα δικά τους, (κάτι που έπραξαν οι κ.κ. Γεωργιάδης και Μητσοτάκης οι οποίοι παραιτήθηκαν από Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του κόμματος, αλλά όχι και ο Α. Τζιτζικώστας, ο οποίος επέμεινε ότι το αξίωμά του ως Περιφερειάρχης δεν είναι κομματικό), καθώς και ο «πόλεμος» δηλώσεων και αιχμών που ξέσπασε μεταξύ του Β. Μεϊμαράκη και του Α. Σαμαρά,  το «θερμόμετρο» ανέβηκε εκ νέου με επίκεντρο την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Η ΚΕΦΕ συνεδρίαζε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας και διέκοψε τη συνεδρίασή της νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ζητώντας από τους τέσσερις υποψηφίους να εκφράσουν ρητώς την εμπιστοσύνη τους προς το όργανο προκειμένου να συνεχίσει το έργο της. Μάλιστα, δύο μέλη της ΚΕΦΕ, οι κ.κ. Τσιμάρας και Κόλλιας απειλούν με παραίτηση σε διαφορετική περίπτωση.

Όπως αναφέρει το news247 σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Θ. Λαπαναΐτης, κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα απαντούν με πανομοιότυπο τρόπο στη λογική ότι από τη στιγμή που δεν μπορεί να επιβληθεί η αλλαγή της στελέχωσης της ΚΕΦΕ εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο θεσμό της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Τελικά και οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Γεωργιάδης μαζί με τους άλλους δύο υποψηφίους έδωσαν την εξουσιοδότησή τους στους εκπροσώπους να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη όλων στο έργο της εφορευτικής επιτροπής. Τελικά, ολοκληρώνοντας την συνεδρίασή της, η ΚΕΦΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας είναι η 13η Δεκεμβρίου.

Ημερομηνία ωστόσο δεν έχει ορισθεί επίσημα, καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΦΕ, επισημάνθηκαν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, «αποφάσισε την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ. Στόχος είναι, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.»

Επίσης, αποφασισμένος να μην παραιτηθεί φαίνεται πως είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, υποστηρίζοντας ότι δεν φέρει μόνο ο ίδιος ευθύνη για την αναβολή των χθεσινών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαμιμίκος έχει καταστήσει σαφές ότι οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψήφιων προέδρων γνώριζαν βήμα προς βήμα όλα τα προβλήματα με την εταιρεία πληροφορικής η οποία είχε αναλάβει τη διαδικασία και δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας το έργο της.

Νωρίτερα, πάντως, είχε γίνει σαφές ότι αρχίζουν να υπάρχουν τριβές και στο εσωτερικό των «γαλάζιων» στρατοπέδων με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπρόσωπο του κ. Τζιτζικώστα στην ΚΕΦΕ, να μην προσέρχεται στην συνεδρίαση του οργάνου, όπως αναφέρει το news247, καθώς όπως ξεκαθάρισε δεν μπορεί «να νομιμοποιήσει την ΚΕΦΕ από την στιγμή που έχει ζητηθεί η παραίτηση των μελών του συγκεκριμένου οργάνου». Η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε αυτή την άποψη και σε επικοινωνία της με τον Απόστολο Τζιτζικώστα η στάση του οποίου δείχνει ταλάντευση καθώς τελικά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κ. Ασημακοπούλου, Παναγιώτης Γεωργόπουλος προσήλθε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο κ. Γεωργόπουλος ταλαντευόταν για το αν τελικά θα ακολουθούσε το δρόμο της κ. Ασημακοπούλου.

Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η διάσταση που παρατηρείται μεταξύ Τζιτζικώστα-Ασημακοπούλου δίνει τροφή για περαιτέρω πολιτικές προεκτάσεις στο φόντο των σεναρίων για διάσπαση της ΝΔ και δημιουργία νέου κόμματος.

Πηγές: news247.gr, skai.gr, ethnos.gr