Παραίτηση Μεϊμαράκη και εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ζητά ο Τζιτζικώστας

Πρόταση για διεξαγωγή εκλογών την ερχόμενη Κυριακή έκανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος ζήτησε παράλληλα την παραίτηση του Ευ. Μεϊμαράκη και ταυτόχρονη συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για την αναβολή των εκλογών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει σκοπιμότητα.

Για την αναβολή της διαδικασίας έριξε τις ευθύνες στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ζητώντας την παραίτηση και των δύο, υπογραμμίζοντας την απουσία τους και παρατήρησε πως «ο Β. Μεϊμαράκης, που ορίστηκε από τον Α. Σαμαρά για να οδηγήσει την παράταξη σε εκλογές, ήταν εκείνος που είχε πει από την πρώτη στιγμή πως δεν πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία και τελικά η διαδικασία δεν έγινε». Ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε ότι «το φιάσκο που έγινε χθες ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα κάνουμε τη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε νέο αρχηγό. Θα τους ενώσω όλους» και αναφέρθηκε στον φόβο που έχουν κάποιοι για την κάλπη.

«Χθες η Νέα Δημοκρατία θα γύριζε σελίδα, αυτή ήταν η εντολή του κόσμου. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα θα είχε νέο αρχηγό», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και επεσήμανε ότι «ο κόσμος κατάλαβε γιατί πολεμήθηκα τόσο πολύ. Την επόμενη μέρα θα ήμουν κάποιος που δεν θα είχα να χρωστάω σε κανέναν». Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες που ήθελαν τον Α. Παπαμιμίκο να είναι άνθρωπός του ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πως «ό,τι πρόταση έκανα στην ΚΕΦΕ δεν την δεχτήκαν. Πώς στηρίζει κάποιος κάτι τέτοιο όταν δεν περνάει ο λόγος μου;».

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε πως «το γκρίζο δεν ταιριάζει στην παράταξη. Είμαι εδώ για να διασφαλίσω την ενότητα της παράταξης» και κάλεσε το λαό να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία της ΝΔ.