«Πυρά» Σακοράφα κατά Τσίπρα - Βούτση για την κατάργηση της Επιτροπής για το Χρέος

Ευθείες πολιτικές βολές, με σκληρές διατυπώσεις, κατά του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα αλλά και του πρoέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση εξαπέλυσε η ευρωβουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα αναφορικά με την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που είχε συγκροτηθεί στη Βουλή.

Με καυστικό τρόπο ανταπαντά στη συστημένη επιστολή που της είχε αποστείλει στις 12 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνοντάς της ότι παύει πλέον η λειτουργία της Επιτροπής για το Χρέος, όπως αναφέρει το tovima.gr.
«Είναι προσβλητικό να γίνεται η Βουλή το λοιμοκαθαρτήριο σκανδάλων, παρατυπιών, βάρβαρων πολιτικών επιλογών, υποτακτικών συμφωνιών, λεόντειων συμβάσεων και να το προσυπογράφει ο πρόεδρός της» αναφέρει στην απαντητική της επιστολή, βάλλοντας αρχικά κατά του κ. Βούτση.
Όμως στη συνέχεια η επιστολή αποτελεί ένα δριμύ κατηγορώ προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό ο οποίος, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, φέρει πλήρες το βάρος της εντολής για την κατάργηση της Επιτροπής. «Την πολιτική ευθύνη για την απόφαση αυτή τη χρεώνεται ακέραιη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας» σημείωσε.
Η κυρία Σακοράφα είχε πρωτοστατήσει μαζί με την πρώην Πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το χρέος και, μεταξύ άλλων, να γίνει γνωστό ποιο ποσοστό των δανείων πήγε σε συμβάσεις μιζών, ποιες παρατυπίες, παραβιάσεις ή ακόμη και παραβάσεις συνθηκών υπήρξαν, όπως χαρακτηριστικά εξηγούσε στην εισήγησή της στη Βουλή τον Απρίλιο του 2015.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Σακοράφα τον περασμένο Σεπτέμβριο ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, εκφράζοντας τη διαφωνία της με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
Η επιστολή της για την κατάργηση της Επιτροπής για το Χρέος αποτελεί ουσιαστικά μια συμπυκνωμένη κριτική για τις ευθύνες που επιρρίπτει στον κ. Τσίπρα για τις εν γένει πολιτικές του επιλογές. Είναι εμφανές ότι η κατάργηση της Επιτροπής για το Χρέος εκλαμβάνεται από την κυρία Σακοράφα ως ένα σαφές δείγμα της αλλαγής πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον εγκαλεί για «συγκάλυψη των εγκληματικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν αλλά και όλων όσα μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, με τις μίζες και τις λεόντειες συμβάσεις» και τον κατηγορεί ότι φέρει ακέραιη την ευθύνη για την αποποίηση ενός εργαλείου διαπραγμάτευσης του χρέους.