We Used To Be Friends

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή, να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασής μου.”

O Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραιτήθηκε από βουλευτής – “ο λόγος της παραίτησής μου είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής” αναφέρει χαρακτηριστικά. Την παραίτηση του μέχρι πρότινος στελέχους της πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ και παλιού φίλου του πρωθυπουργού φέρεται να ζήτησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όταν διέρρευσε στον Τύπο ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν σκόπευε να παραστεί στην ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου σήμερα στη Βουλή.

“Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται” ήταν η εξήγηση που έδωσαν κυβερνητικές πηγές για την αποπομπή του.

Μη διατεθειμένος να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, αλλά ούτε και να παραδώσει την έδρα του, παρά τη σχετική προτροπή του Πάνου Καμμένου, δηλώνει ο Νίκος Νικολόπουλος.