Στην τρομοκρατία δεν χωρούν ασάφειες και λανθασμένα πολιτικά μηνύματα

Στα Γιαννιτσά και την Βέροια βρέθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών του σε στελέχη του κόμματος και φίλους, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
Για την τρομοκρατία, την οικονομία και τα εθνικά θέματα:
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, δεν είναι υπόθεση που αφορά μόνο τη Γαλλία αλλά το σύνολο της Ευρώπης και πρέπει όλοι να αντιληφθούν, εντός και εκτός Ελλάδας πως ιδεοληψίες αλλά και άρνηση της πραγματικότητας δεν αποτελούν λύση. Χρειάζεται Ευρωπαϊκή βούληση και αρωγή, για ενδυνάμωση των φυσικών συνόρων της Ευρώπης όπως είναι η Ελλάδα.
Χρειάζεται ακόμη και κυβερνητική συνειδητοποίηση, πως το φαινόμενο της τρομοκρατίας δεν είναι θεωρητικό αλλά υπαρκτό. Ασάφειες και λανθασμένα πολιτικά μηνύματα στα θέματα τρομοκρατίας δεν χωρούν.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα/Καμμένου ως μία ακραία νεοφιλελεύθερη αριστερή πολιτική, που σκοτώνει την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και αφαιρεί κάθε δυνατότητα για κοινωνικές παροχές. Για τα κόκκινα δάνεια τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εξασφαλίσει την προστασία των αδυνάμων. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση σήμερα αφαιρεί ακόμη και αυτή την ασπίδα προστασίας που τα προηγούμενα χρόνια είχε τόσο κατακρίνει. Η ΝΔ θα υπερασπιστεί με σθένος το δίκαιο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Αποδεικνύεται πως η στάση του κ. Τσίπρα που από το «ΟΧΙ» σε όλα μεταλλάχθηκε στο «ΝΑΙ» σε όλα, είναι περισσότερο επικίνδυνη, για σειρά θεμάτων και ιδιαιτέρως για τα εθνικά. Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων, μέσα στη Βουλή και σίγουρα πριν μεταβεί στην Τουρκία. Ακόμη τόνισε πως η ΝΔ είναι αντίθετη με τη συζήτηση που γίνεται για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, και πως πρέπει τα «hot spots», να οργανωθούν στην Τουρκία και σε καμία περίπτωση στην Ελλάδα.
Για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δίνει μάχες ιδεών και όχι γενεών. Είναι σταθερός σε αυτή τη στάση, από τα πρώτα του βήματα στη ΝΔ, μέχρι σήμερα. Στα καλά και τα δύσκολα. Σεβόταν πάντα την ιστορία την ιδεολογία, τα σύμβολα και τους Προέδρους του κόμματος. Από όποια θέση και αν υπηρέτησε.
Σήμερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βρίσκεται και πάλι στη μάχη, για να μείνει η ΝΔ ενωμένη και ικανή να αντιμετωπίσει Κοινοβουλευτικά και κοινωνικά τις αδιέξοδες πολιτικές Τσίπρα/Καμμένου.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η παράταξη πρέπει γρήγορα να ανασυνταχθεί μέσα από το Συνέδριό της, οργανωτικά και ιδεολογικά, για να εμπνεύσει και πάλι την κοινωνία. Το 28% των πρόσφατων εθνικών εκλογών θα γίνει 40% με τον ίδιο ως αρχηγό και η ΝΔ θα ηγηθεί και πάλι της αποκατάστασης της σταθερότητας της χώρας.