Μηνύματα συμπαράστασης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας στον γαλλικό λαό

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 150 ανθρώπους και έχουν σκορπίσει τον τρόμο πάνω από την Ευρώπη.

Λίγη ώρα μετά τις επιθέσεις ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον γαλλικό λαό και τη θλίψη του για τα θύματα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε μια λιτή δήλωσή της αναφέρει: “Απόψε είμαστε όλοι Γάλλοι. Η Γαλλία δεν είναι μόνη της. Όλη η Ευρώπη είναι ενωμένη”.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις επιθέσεις και τονίζει: “Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις ρίχνουν ‘λάδι στη φωτιά’ και αξιοποιούνται από όσους σχεδιάζουν πολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και νέα μέτρα καταστολής σε βάρος των λαών. Γι αυτό και οι λαοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για επικίνδυνες εξελίξεις”.

“Η Γαλλία, η Ευρώπη ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει”, αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και προσθέτει: “Απόψε είμαστε όλοι Γάλλοι. Οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι που τους αρέσει να σκοτώνουν αθώους δεν θα νικήσουν. Δεν θα σπείρουν στους λαούς της Ευρώπης τον τρόμο, ούτε θα μας παρασύρουν σε μια τυφλή σύγκρουση με άλλους λαούς, με άλλους πολιτισμούς. Η Ελλάδα πρέπει με σοβαρότητα να συνεργασθεί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όσο σκληρά χρειαστεί αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την ήπειρό μας σε πεδίο ακραίου φανατισμού και συγκρούσεων. Η τρομοκρατία θα ηττηθεί”.