Καταγγελίες για απειλές από την Β. Λέβα και «αιχμές» κατά Γ. Πανούση

Kαταδικάζει τις πράξεις τρομοκρατίας η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα, βάλλοντας ταυτόχρονα κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Η κ.Λέβα δήλωσε στον Βημα FM ότι είναι σαφώς αντίθετη στην τρομοκρατία, ενώ καταδικάζει «και τις πράξεις πολλών εξ αυτών, με τους οποίους μιλούσαμε στις φυλακές – κρατούμενους, τους οποίους κατά καιρούς επισκεπτόμασταν στις φυλακές, και είτε ήταν απεργοί πείνας, είτε διεκδικούσαν πράγματα, και οι οποίοι μπορεί να είχαν δολοφονήσει, ληστέψει ή να είχαν προβεί σε ειδεχθή εγκλήματα».

Όσον αφορά την πιθανότητα οι διάλογοι μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και καταδικασθέντων για υποθέσεις τρομοκρατία που δημοσιοποιήθηκαν, να αφορούν την ίδια, το απέκλεισε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του imerisia.gr.

«Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτε. Έχω πάει πάρα πολλές φορές στις φυλακές. Εγώ δεν έχω εμπλακεί σε τίποτα από συνομιλίες – και θυμάμαι ότι ήρθα σε μεγάλη αντέγκληση με έναν κρατούμενο, τον Μαζιώτη, ο οποίος είπε ότι «ήρθαν οι Μαυρογυαλούροι να μας υποσχεθούν». Εγώ (να εμπλέκομαι στις συνομιλίες που καταγγέλλει ο κ. Πανούσης); Όχι βέβαια!», ήταν η κατηγορηματική της θέση.

Σχολιάζοντας την εμπλοκή, στην ίδια υπόθεση, του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λάμπρου, σημείωσε ότι «υπερασπίζομαι και καλύπτω τον Πάνο Λάμπρου, τον οποίο ξέρω χρόνια και ήμουν και στην επιτροπή της Βουλής για το Σωφρονιστικό. Ο Πάνος Λάμπρου ήταν αυτός που είχε λιώσει τα παπούτσια του για να επισκέπτεται φυλακές σε όλη την Ελλάδα και να συνομιλεί με κρατουμένους. Το βλέπω πραγματικά σαν παρακρατική επίθεση όλο αυτό, και δεν ξέρω αν εμπλέκεται (σ.σ. ο κ. Πανούσης). Διότι πώς βγαίνουν αυτοί οι διάλογοι; Από την ΕΥΠ; Από τι; Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί τώρα βγαίνει αυτό. Υπάρχει πικρία που δεν υπουργοποιήθηκε;», αναρωτήθηκε η πρώην βουλευτής.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά της σε απειλές που είχε δεχθεί τόσο η ίδια όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης για την στάση τους στο συγκεκριμένο ζήτημα, των συνθηκών κράτησης στις φυλακές. «Εμένα με είχαν πάρει πολλές φορές τηλέφωνο επειδή είχα ασχοληθεί με τις φυλακές και μου είχαν πει “σταμάτα να ασχολείσαι, γιατί θα φας το κεφάλι σου”. Ήταν ανώνυμα τηλεφωνήματα και σε μένα και στον κ. Παρασκευόπουλο και σε όσους είχαν ασχοληθεί μ’ αυτό το ζήτημα και όχι μόνο…», όπως είπε.