«Γίνεται προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία»

Πλήρη κάλυψη στις κινήσεις και τις συνομιλίες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου παρείχε σήμερα το πρωί η κυβέρνηση, διά μέσου της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. Μετά τον «καβγά» της στο Mega η κ. Γεροβασίλη εμφανίστηκε στην ΕΡΤ και χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για να υπερασπιστεί τις ενέργειες που έκανε ο Πάνος Λάμπρου, στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης λέγοντας ότι «δεν μπορεί να περιφέρονται οι ζωές στα κανάλια κατά αυτό τον τρόπο. Ο Λάμπρου έχει δώσει αγώνα στη ζωή του για τα δικαιώματα των ανθρώπων που βρίσκονται στη φυλακή. Αυτό δεν μπορεί να ποινικοποιείται».

Επιπλέον η κ. Γεροβασίλη ήταν κατηγορηματική, λέγοντας πως ειδικά σε μια περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη απεργία πείνας εκ μέρους κρατουμένων και κινδύνευαν ζωές, τότε βεβαίως υπήρξε διάλογος με τους φυλακισμένους: «Οι διάλογοι είχαν έναν σκοπό, εξάλλου όταν μιλάς με φυλακισμένους, δεν μιλάς με αγγελούδια».

Πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος αμφισβήτησε την αυθεντικότητα του διαλόγου που έχει δει το φως της δημοσιότητας και επανέλαβε πως «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται προκειμένου να εισάγει νομοσχέδια» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Λάμπρου ήταν συνεργάτης του υπουργείου, δεν είναι σήμερα, αλλά θα μπορούσε και να είναι ενδεχομένως σήμερα και δεν έχει καμία σημασία στην συζήτηση που κάνουμε».

Καταλήγοντας η κ. Γεροβασίλη συμπέρανε πως «γίνεται προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία» και επανήλθε στα σενάρια συνωμοσίας που «σκοτεινοί κύκλοι» απεργάζονται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να πλήξουν τη χώρα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη διαπραγμάτευση. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά γιατί απειλείται η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, είναι επικίνδυνα σενάρια».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων η κ. Γεροβάσιλη ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές και δήλωσε ότι τη Δευτέρα όλα τα θέματα θα έχουν οριστικοποιηθεί και πως στο EuroWorking Group θα υπάρξει απόφαση για εκταμίευση της δόσης και των κεφαλαίων για τις τράπεζες.