Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλούνται Πανούσης και Ρουμπάτης

Την κλήση του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, και του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, αποφάσισε η Eπιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες του κ. Πανούση για σχέσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Την Τετάρτη το μεσημέρι, το προεδρείο της Επιτροπής θα συνεδριάσει για ν’ αποφασίσει πότε  θα κληθούν οι δύο άνδρες να καταθέσουν.

Το σχετικό αίτημα να προσκληθούν οι κ.κ. Πανούσης και Ρουμπάτης στην Επιτροπή κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βαγγέλης Βενιζέλος.  Η πρόεδρος Τασίας Χριστοδουλοπούλου αποδέχθηκε το αίτημα, αν και σχολίασε ότι εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη όλη η έρευνα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι άπτεται και των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής το θέμα. Ζήτησε πάντως να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση, σημειώνοντας ότι «η Επιτροπή δεν είναι το Κοινοβούλιο που παρεμβαίνει και στην επικαιρότητα».

Τα κόμματα επέμειναν ότι η κλήση τους πρέπει να γίνει άμεσα, ακόμα και αύριο Τετάρτη, καθώς είναι πολύ σημαντικές οι καταγγελίες που έγιναν. Έτσι, πλέον εκκρεμεί μόνο η συνεννόηση μεταξύ των μελών του προεδρείου της επιτροπής για το πότε ακριβώς θα κληθούν οι κ.κ. Πανούσης και Ρουμπάτης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στο συνέδριο που διοργάνωσαν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου και τα πανεπιστήμια Αθηνών και Πελοποννήσου, με θέμα το «Δίκαιο της Θάλασσας και Μεσογειακός Χώρος» χαρακτήρισε απολύτως αναγκαία την παρουσία του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτης Γιάννη Πανούση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.  Όπως είπε ότι πρόκειται για συγκλονιστικές αποκαλύψεις, πρωτοφανείς οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος.

«Οι δημόσιες καταγγελίες, που έκανε ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούσης, δεν έχουν μόνον δικαστικό ενδιαφέρον για το οποίο έχει επιληφθεί η Εισαγγελική Αρχή, έχουν και τεράστιο θεσμικό κοινοβουλευτικό και πολιτικό ενδιαφέρον», επισήμανε.

Πηγές: naftemporiki.gr, ethnos.gr, skai.gr