Προστασία πρώτης κατοικίας και «κόκκινα» δάνεια στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup καταδεικνύει πως η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που, όπως ανέφερε έχει ανάγκη η κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι θα ήταν καταστροφικό, η κυβέρνηση να περιοριστεί απλώς και μόνο στην εφαρμογή του μνημονίου και τίποτε άλλο και υπογράμμισε ότι η κοινωνία προσδοκά μεγάλες αλλαγές καθώς η κυβέρνηση οφείλει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να αφήσει ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό δείγμα γραφής, να μείνει στην ιστορία, αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις.

Στόχος, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι να κερδηθεί το παιχνίδι της επικοινωνίας, αλλά να γίνουν βαθιές αλλαγές ενώ αναφερόμενος στους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, ανέφερε ότι αυτοί είναι, η διοικητική μεταρρύθμιση, η υγεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και η πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς.

Για το θέμα Πανούση

Κατά την προσέλευσή τους στη Βουλή, υπουργοί της κυβέρνησης ρωτήθηκαν για τις καταγγελίες Πανούση. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος προσερχόμενος στη συνεδρίαση ανέφερε ότι πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που ο συγγραφέας του κατέθεσε τα ονόματα σε έναν συμβολαιογράφο.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι κατά την πολιτική της άποψη τέτοιες καταγγελίες έχουν ενδιαφέρον όταν κάποιος είναι υπουργός και πρόσθεσε ότι το θέμα θα ερευνηθεί από τη δικαιοσύνη. «Αστυνομικές ιστορίες», ήταν το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα όταν προσερχόμενος στη Βουλή για το υπουργικό συμβούλιο ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις καταγγελίες Πανούση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm τόνισε για τις καταγγελίες Πανούση: «Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Θεωρώ το χειρισμό μη σοβαρό, μου κάνει εντύπωση η συγκυρία στην οποία βγαίνουνε αυτά, είναι μια ούτως ή άλλως αντικειμενικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Δεν ξέρω επιπολαιότητα είναι, σκοπιμότητα είναι, ανευθυνότητα είναι δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Δεν μπορεί ένας πρώην υπουργός, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, ο προϊστάμενος της ΕΥΠ να βγαίνει και να μιλάει με τον τρόπο που μιλάει».

Πηγή: nea, naftemporiki, ΑΜΠΕ