Επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής Αριστεράς

Τους λόγους που οδήγησαν στη συγκρότηση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς εξήγησε ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ τονίζει ότι «είναι ανάγκη η ενωτική και ενδεχομένως η οργανωτική συσπείρωση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής αριστεράς» για να αντιμετωπιστούν με παράλληλο πρόγραμμα οι δύσκολες και επαχθείς προβλέψεις του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι.

Ο κ. Κουβέλης διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για την ίδρυση κόμματος αλλά μιας πολιτικής κίνησης που απευθύνεται στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ, κινήσεις και προσωπικότητες, αποκλείοντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς γιατί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, διέπονται από φιλελεύθερες αντιλήψεις.

Παράλληλα τονίζει την άμεση ανάγκη να ξεκινήσει ένα παράλληλο πρόγραμμα, με την εφαρμογή της συμφωνίας, ανάπτυξης με δίκαιη κοινωνική κατανομή των βαρών ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ανθρωπιστικά κριτήρια και ειρήνευση στις χώρες πολέμου.

Πηγή: ΑΜΠΕ