Εύχομαι να υπαρξει πρόοδος στο Κυπριακό πριν τον ερχόμενο Μάιο

Τον ερχόμενο Μάιο πριν από τις βουλευτικές εκλογές ελπίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης να υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες για το Κυπριακό, σημειώνοντας παράλληλα ότι για να συμβεί αυτό εξαρτάται και από τις δύο πλευρές. Σε παρέμβασή του στο συνέδριο του Economist, στη Λευκωσία, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε επίσης ότι η Κύπρος προσφέρεται ως μια επιτυχημένη ιστορία οικονομικής μεταρρύθμισης.

Απαντώντας σε ερώτηση του συντονιστή του συνεδρίου ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι πρέπει να επιδείξουμε υπομονή και σύνεση «αλλά το συντομότερο».

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην οικονομική πρόοδο που παρουσιάζει η χώρα του, στην πορεία προς την ανάπτυξη, στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, στις προοπτικές στον τομέα της ενέργειας και στις υφιστάμενες προκλήσεις. Παράλληλα παρατήρησε ότι η λύση του Κυπριακού θα είναι καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη, με τεράστια οφέλη στους σημαντικούς τομείς της οικονομίας, ενώ θα αποτελέσει την «πιο σημαντική αναπτυξιακή μεταρρύθμιση που μπορούμε να επιτύχουμε». Καταλήγοντας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Τουρκία θα αναγνωρίσει την προοπτική και θα συμβάλει στις προσπάθειες για λύση.