Ο Α.Νεφελούδης παραδέχτηκε πως είναι και ο ίδιος στο Νόμο Κατσέλη

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, ότι επί τρία χρόνια ήταν άνεργος, αλλά και του ότι έχει ενταχθεί κι ο ίδιος στο Νόμο Κατσέλη.

Συγκεκριμένα ο κ. Νεφελούδης, γνωστοποιώντας πως και εκείνος ανήκει στους πολίτες που έχουν «κόκκινο», στεγαστικό δάνειο, αποκάλυψε στα Παραπολιτικά 90,1:

«Είμαι στο νόμο Κατσέλη και προσπαθώ να δω τι θα κάνω. Δεν είμαστε από τζάκια. Έχουμε όλα τα προβλήματα που έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Προσπαθούμε με μεγάλη σαφήνεια να διατηρήσουμε τον κόσμο ψύχραιμο, όσο μπορεί να είναι, για να μην βγαίνει από τα παράθυρα κάθε φορά που βγαίνει μια ανακοίνωση. Το ότι είμαι τώρα εδώ και 5-6 μήνες γραμματέας του υπουργείου δεν σημαίνει ότι είμαι ζάμπλουτος, πέρασα 3 χρόνια άνεργος εδώ και 40 χρόνια δουλεύω συστηματικά ανελλιπώς οπότε έχω ότι πρόβλημα έχει η ελληνική οικογένεια περισσότερο ή λιγότερο».

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας σημείωσε πως : «Μέχρι τις 25 Νοεμβρίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο». Επανέλαβε πως η εγγυημένη σύνταξη θα είναι στα 390 ευρώ και θα είναι συνδεδεμένη με τη ρήτρα ανάπτυξης.

«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν επικουρικά ταμεία, δεν έχουμε καταλήξει ακόμη» είπε ερωτηθείς σχετικά και σημείωσε πως δεν θα κλείσει κανέναν ταμείο, αλλά θα ενσωματωθούν όλα τα ταμεία που αφορούν σε μισθωτούς στο ΙΚΑ. Αναφερόμενος ειδικά στο ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) είπε πως «θα δούμε τις επιμέρους ρυθμίσεις, πάντως η κατεύθυνση θα είναι ίδια με τα υπόλοιπα ταμεία».