H ιδέα Δραγασάκη για παράλληλο τραπεζικό σύστημα είναι ανεφάρμοστη

«Η ιδέα Δραγασάκη για παράλληλο τραπεζικό σύστημα είναι απλά ανεφάρμοστη. Δει δη χρημάτων», ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την σχετική αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Καλές οι ιδέες για συνεταιριστικές ή αναπτυξιακές τράπεζες αλλά δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τις κανονικές», παρατήρησε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «η  κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει ακόμα και τη δική μας προσπάθεια για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο σε συνεργασία με τη Γαλλία και τη Γερμανία». Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πανηγυρίζει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», ενώ «η ίδια προκάλεσε το πρόβλημα και καλούνται να το πληρώσουν οι φορολογούμενοι».

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια επισήμανε ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες και λόγω των προεκλογικών δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ για σεισάχθεια ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να επιδειχθεί η μέγιστη δυνατή ευαισθησία για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά παράλληλα «να ξεχωρίσουμε τους μπαταχτσήδες».

Πηγή: naftemporiki