Καμία περικοπή στις συντάξεις από 1.300 έως 1.500 ευρώ

Την έντονη αντίθεσή του στην φορολόγηση των επιχειρήσεων που παράγουν μπύρα εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο φόρος αυτός είναι λάθος. Πρέπει να βρούμε όλους εκείνους τους τρόπους που θα στηρίζουν την παραγωγή στην Ελλάδα» ενώ εξέφρασε ταυτόχρονα την ελπίδα πως το οικονομικό επιτελείο θα αντιληφθεί το ζήτημα και θα επιδιώξει διόρθωση.

Ερωτηθείς σχετικά με το ασφαλιστικό ο κ. Κουρουμπλής ευχήθηκε να περάσει χωρίς να δημιουργήσει κρίση και σημείωσε πως εκείνος θα έβαζε ως χρηματικό όριο τα 1.300-1.500 ευρώ κάτω από τα οποία δεν θα έπρεπε να κοπεί καμία σύνταξη. «Πρέπει να γίνει η προσπάθεια, να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και επεσήμανε ότι «η αγοραστική δύναμη της οικονομίας χάνει και με μια σύνταξη σήμερα ζει ολόκληρη οικογένεια».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να πάρει τα πάνω της η οικονομία και αυτό όπως είπε δεν θα γίνει εάν μπαίνουν συνεχώς φόροι και παραδέχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένος να περάσει δύσκολα μέτρα που δεν συμφωνούν με το πρόγραμμά του.