«Να σώσουμε τις καταθέσεις γιατί συνεχίζουν να κινδυνεύουν»

«Οι καταθέσεις των πολιτών ακόμη κινδυνεύουν» προειδοποίησε την Κυριακή από το Χανιά ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση ήρθε με καθυστέρηση και με πολλά κενά.

«Το θέμα είναι να καταφέρουμε να σώσουμε τις καταθέσεις των ανθρώπων οι οποίες κινδύνεψαν και κινδυνεύουν. Σας θυμίζω χαρακτηριστικά ότι στη Βουλή, λίγο πριν κλείσουν οι τράπεζες, έλεγα στον Αλέξη Τσίπρα ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις των πολιτών, οι καταθέσεις του κοσμάκη, Κάποιοι από κάτω κάγχαζαν και τελικά φτάσαμε στο σημείο να κλείσουν οι τράπεζες, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά λεφτά από την ελληνική οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, όπως σημειώνει ρεπορτάζ στο skai.gr.

Εξέφρασε πάντως την ελπίδα, ότι έστω και με την καθυστέρηση της κατάθεσης του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση, και παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι να κουρευτούν οι καταθέσεις του κόσμου.

«Σκέφτομαι μήπως πάρω μία σύντομη βιογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου και τη χαρίσω στους σημερινούς κυβερνώντες ώστε να καταλάβουν ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στη δράση, στην προοδευτικότητα και την νεωτερικότητα και όχι στην επιστροφή στο παρελθόν» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης εξερχόμενος από την τελετή των εγκαινίων του Μουσείου «Οικία Ελευθερίου Βενιζέλου» στη Χαλέπα.

«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ένας άνθρωπος που έλεγε αλήθειες, ακόμα και σκληρές, αλλά ήταν κυρίως άνθρωπος της πράξης. Όταν οι άλλοι αναλώνονταν σε διάφορες θεωρίες αυτός μεγάλωνε την Ελλάδα (…) Ο Βενιζέλος τόλμησε και πέτυχε πολλά. Ελπίζω όλοι εμείς, οι πολύ μικροί πολιτικοί της Ελλάδας, να μπορέσουμε να του μοιάσουμε έστω και λίγο, προσφέροντας έστω και ελάχιστα σε σχέση με εκείνον» επισήμανε.