Ανάγκη για μαζική συμμετοχή

Την ανάγκη να υπάρξει μαζική συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στο Mega.

Σημείωσε ότι επιμένει στον ουσιαστικό διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητήσει να γίνει δημόσιος διάλογος είτε μέσω debate είτε με συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Τόνισε μάλιστα με νόημα ότι ακόμα περιμένει την απάντηση του κ. Μεϊμαράκη. Μάλιστα είπε πως κανείς δεν έχει ακούσει τις θέσεις του κ. Μεϊμαράκη για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η πρότασή του περιλαμβάνει θητεία για τον πρόεδρο του κόμματος και ετήσιο συνέδριο ώστε να παράγεται πολιτική, προσθέτοντας ότι ακόμα περιμένει να ακούσει τις απόψεις των συνυποψηφίων του.

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε εναντίον του ο Απόστολος Τζιτζικώστας για ελλιπές έργο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε πως συνήθως κατηγορείται για το αντίθετο, δηλαδή ότι έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις.

Είπε επίσης ότι είναι μείζον θέμα η ΝΔ να έχει εξωκοινοβουλευτικό Πρόεδρο.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι εκείνος ο νικητής είπε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαγραφές αντιπάλων του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει κάποιους από τους ανθυποψηφίους του στην επιτελική ομάδα του κόμματος, εάν και εκείνοι το επιθυμούν. Πάντως όπως είπε δεν πιστεύει στο θεσμό των αντιπροέδρων της ΝΔ και “δεν μοιράζει οφίκια”.

Πηγή: skai.gr