Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μου η Παιδεία αν εκλεγώ, αντίπαλός μας ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Παιδεία θα είναι η προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη αν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ. “Θέλω να δώσω προτεραιότητα στην Παιδεία. Οι μεγάλες πολιτικές & ιδεολογικές μάχες των επόμενων μηνών θα δοθούν στο μέτωπο της παιδείας” τόνισε στην ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το πρόβλημα της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα, είναι ότι δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019, κάτι που σημαίνει ότι μοιραία θα οδηγήσει το κόμμα σε διαρχία.

«Ο αντίπαλος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα οι συνυποψήφιοι. Ο καθένας θα προβάλει τις δικές του θέσεις αλλά καλό είναι να μην καταλήγει αυτός ο διάλογος σε προσωπικές αντιπαραθέσεις», δήλωσε όπως σημειώνει το euro2day.  Αναφερόμενος, δε, σε όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στη Μαδρίτη, κατά τη συνεδρίαση του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε: «Βλέπω τις τελευταίες ημέρες να εντείνονται οι προσωπικές επιθέσεις και αντιπαραθέσεις για ζητήματα που τα θεωρώ μικρής σημασίας. Δεν θέλω να σχολιάσω τι έγινε ή τι δεν έγινε στη Μαδρίτη και σε κάθε περίπτωση μία εσωτερική διαφωνία να υπάρχει, δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτή η διαφωνία να εξάγεται και να δίνουμε με αυτό τον τρόπο τροφή στους πολιτικούς αντιπάλους μας».

Για την κυβέρνηση δήλωσε πως “δείχνει ημικαθεστωτική αντίληψη. Με προβλημάτισε πολύ η στάση της Κυβέρνησης στην υπόθεση της ΓΓ. Δημοσίων Εσόδων”.

Παράλληλα επανέλαβε τα πλεονεκτήματα που πιστεύει πως έχει έναντι των συνυποψηφίων του για την ηγεσία της ΝΔ: “Πιστεύω ότι έχω παρουσιάσει το πιο σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας” ανέφερε, ενώ δήλωσε ότι το ντιμπέιτ των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία πρέπει να διεξαχθεί.

Aπό λελογισμένη αύξηση στα τσιγάρα και το σκληρό αλκοόλ πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρεθούν τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.