«Θερμοκοιτίδα διαπλοκής» το ν/σ για τα ΜΜΕ

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής η Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας ως «θερμοκοιτίδα διαπλοκής» το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, η οποία υποστήριξε επίσης ότι χάθηκε, με ευθύνη της κυβέρνησης, η ευκαιρία για συναίνεση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε από το βήμα της βουλής την ανάγκη ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τα ΜΜΕ προσαρμοσμένο στις σύγχρονες εξελίξεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο τις ρυθμίσεις που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ένα νομοθέτημα που δεν καλύπτει τα σύγχρονα ψηφιακά δεδομένα, αλλά παραμένει στα όσα προέβλεπε ένα παλαιότερο νομοσχέδιο για τις αναλογικές τηλεοπτικές άδειες.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ειδικά στο ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών και απευθυνόμενη προσωπικά στον Πρωθυπουργό είπε: «Για να φύγει κάθε σκιά για υποστήριξη συμφερόντων θα πρέπει να δεχθείτε τις προτάσεις μας έστω και τώρα. Αν θέλετε διαφάνεια και νομιμότητα δεν μπορείτε να εξουσιοδοτείται εν λευκώ τον υπουργό και στενό συνεργάτη σας να δίνει τις άδειες στα τηλεοπτικά κανάλια. Αυτή η διάταξη δημιουργεί μία θερμοκοιτίδα διαπλοκής. Η διάταξη αυτή κολάζει και παπά».

Πρότεινε ακόμη στην αδειοδότηση των καναλιών αντί για αιτιολογημένη γνώμη του ΕΣΡ να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, γιατί, όπως είπε, έχει την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής και δεν χειραγωγείται από κόμματα.

Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση τόσο για το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και για τις μειώσεις στις συντάξεις και το ασφαλιστικό.