Δεν είναι πρόγραμμα στήριξης, είναι συμφωνίες θανατικής ποινής

Μετά από αρκετό καιρό η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανεμφανίστηκε και δίνοντας συνέντευξη στο Euronews, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της στο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά. «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από κυνικό να βαφτίζουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις ως συμφωνίες διάσωσης. Δεν υπάρχουν πακέτα διάσωσης για την ελληνική κοινωνία ούτε για άλλη ευρωπαϊκή κοινωνία. Πρόκειται για συμφωνίες θανατική ποινή. Βασικά παρέχουν περισσότερη λιτότητα, περισσότερη δυστυχία, περισσότερη ανεργία και περισσότερη περιθωριοποίηση των κοινωνιών»

Η πρώην Πρόεδρος της βουλής, όπως σημειώνει το real.gr, βρέθηκε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο επαφών με ευρωπαϊκούς φορείς και πολιτικούς παράγοντες προκειμένου να προωθήσει τη διεθνή καμπάνια που ξεκίνησε για το ελληνικό χρέος. Στην συνέντευξη της εξέφρασε το παράπονο της καθώς η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς το πόρισμα της επιτροπής «αλήθειας» για το χρέος. Παράλληλα αναφέρεται με χαρακτηριστικό τρόπο στο πως βλέπει το μέλλον της χώρας .

«Δεν υπάρχει καμία οικογένεια που κόβει τα πόδια και τα χέρια των παιδιών της και μετά τους λέει ας δούμε τώρα εάν θα αιμορραγήσετε μέχρι θανάτου ή θα επιβιώσετε, αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία. Οι Έλληνες εξοντώνονται και αυτή δεν είναι υπερβολή. Έχουμε μία ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται σε κοινωνική γενοκτονία. Θα έλεγα ότι αυτή είναι μία πραγματική ευκαιρία για την Ευρώπη να δείξει περί τίνος πρόκειται. Λυπάμαι πολύ που βίωσα μέχρι τώρα το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών λειτούργησαν προς μία εντελώς αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση. Γιατί το να τιμωρείς ένα λαό και να παραβιάζεις τη δημοκρατία δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές μας αξίες. Και θα έλεγα ότι αυτή είναι πιθανότατα η τελευταία ευκαιρία για την Ευρώπη να ξαναβρεί τον εαυτό της και να γίνει πάλι ένα ελκυστικό σπίτι για όλους»