Νέα κόντρα ΚΚΕ-Χρυσής Αυγής στη Βουλή για την πώληση του 902

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός αφιέρωσε σχεδόν όλη την ομιλία του στην πώληση του «902» από το ΚΚΕ σε offshore στην Κύπρο και ζήτησε να δημοσιοποιηθεί όλη η διαδρομή του χρήματος.

Για συκοφαντίες έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ο οποίος απάντησε ότι «δεν είναι καλό να απαντάς σε αυτούς που έχουν δώσει εντολές για δολοφονίες». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «φαίνεται ότι η κουκούλα δεν φεύγει ποτέ. Όλα αυτά είναι συκοφαντίες. Αυτά που είπαν είναι πασίγνωστα. Τα υποτιθέμενα συμβόλαια είναι γνωστά, τα έχουμε καταθέσει στην Εφορία. Η πώληση που έκανε το ΚΚΕ είναι σε μία νόμιμη εταιρεία, που οι πάντες γνωρίζουν ποιος είναι πρόεδρος της εταιρείας» και πρόσθεσε για την Χρυσή Αυγή ότι «εκτελούν συμβόλαια είτε θανάτου είτε άλλου είδους, τα χρήματα πήγαν όλα στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι στο ΚΚΕ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ συμπλήρωσε επίσης ότι «εκτελούν συμβόλαια άλλου είδους. Η θέση που πρέπει να τους δώσει ο λαός είναι, όπως λέει ο αρχηγός τους, στους ηττημένους του 1945, δηλαδή στα σκουπίδια της ιστορίας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού ο οποίος υποστήριξε ότι «καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση που βρίσκονται. Ήρθε να μας πει τι; Τίποτα. Ζητάμε να μας πει τη διαδρομή των χρημάτων της πώλησης σε μία offsore» ενώ για τις κατηγορίες σχετικά με τις εντολές για δολοφονίες, σημείωσε με νόημα ότι «είναι αδαής. Κατηγορούμαστε για ομιλίες» και υποστήριξε ότι «οι κύριοι του ΚΚΕ έκαναν την αγοραπωλησία λες και είναι κτήμα του παππού τους για μία ραδιοτηλεοπτική συχνότητα που δεν ήταν δική τους».

«Φαίνεται ότι τα μαχαίρια τα ονομάζουν ομιλίες και τις δολοφονίες πολιτική δράση», ανταπάντησε ο κ. Παφίλης επισημαίνοντας ότι «οι πρόγονοί τους τα ίδια έκαναν στα μπλόκα, φορούσαν κουκούλες και έδειχναν».