Χωρίς την Ελλάδα η Ευρωζώνη θα έχανε τη νομιμότητά της

«Χωρίς την Ελλάδα η Ευρώπη δεν θα ήταν Ευρώπη και η Ευρωζώνη θα έχανε τη νομιμότητα», ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «εκφράζω στήριξη για μια συνεργασία ισχυρή για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την επιστροφή της ανάπτυξης» και υπογράμμισε ότι «πιστέψατε στην ευρωπαϊκή ιδέα και δεν ακούσατε όσους περιστασιακά σας πρότειναν να βγείτε».

Ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου τονίζοντας ότι η νύχτα αυτή δεν σημάδεψε μόνο την τύχη της Ελλάδας και της ιδέας που έχουμε για την Ευρώπη και εξήρε τις προσπάθειες του Έλληνα Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας αγωνίστηκε.

Επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που καλείται να υλοποιήσει η Ελλάδα είναι απαιτητικές αλλά όπως είπε είναι απαραίτητες για την εγγύηση του μέλλοντος των νέων. Κατά την άφιξή του τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Νωρίτερα είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.